Φωτογραφία και βίντεο από τη στιγμή που ξεκίνησε η φωτιά στα Γλυκά Νερά, πιθανότατα από πτώση drone

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι μετά τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στα Γλυκά Νερά, στους πρόποδες του Υμηττού, μια ανάσα από τα σπίτια.

Η φωτιά ξεκίνησε πίσω από το νεκροταφείο της περιοχής και εξαπλώθηκε γρήγορα προς τον Υμηττό, όπου υπάρχει πυκνό πευκοδάσος.

Λίγη ώρα αργότερα οι κάτοικοι της περιοχής έλαβαν μήνυμα από το 112 ώστε να βρίσκονται σε ετοιμότητα.
«Η φωτιά ξεκίνησε από πτώση drone», είπε ο δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, που κατάφερε γρήγορα να θέσει υπό έλεγχο τη φωτιά.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ., ημεδαπός, ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς σε δασική έκταση στην περιοχή Γλυκά νερά Αττικής, ενώ επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 4.675 ευρώ. Ο προαναφερόμενος κρατείται και θα οδηγηθεί αύριο ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Το MEGA εξασφάλισε βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που ξεκίνησε η φωτιά μετά την πτώση του drone. Στα πλάνα απεικονίζεται ένας άντρας να απομακρύνεται από το σημείο τρέχοντας, ενώ είχε ήδη ξεσπάσει η φωτιά, και να μπαίνει μέσα στο βαν, το οποίο στη συνέχεια αποχωρεί με άλλα τρία ακόμη άτομα από την περιοχή.

Για τη μεγάλη πυρκαγιά προσήχθησαν αρχικά τέσσερα άτομα στο αστυνομικό τμήμα της Παιανίας, ενώ σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία η φωτιά ξεκίνησε μετά από πτώση drone με το οποίο οι τέσσερις έκαναν δοκιμαστική πτήση στη δασική περιοχή. Τελικά από τους τέσσερις , συνελήφθη μόνον ένας άνδρας, 35 χρόνων, ο οποίος είναι ο χειριστής του drone και αύριο θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα με την κατηγορία της πρόκλησης πυρκαγιάς. Με τους άλλους 3 που ήταν μαζί του και προσήχθησαν δεν υπάρχουν πληροφορίες για την τύχη τους.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook