Στην Αττική έπεσαν οι περισσότεροι κεραυνοί με την επέλαση της κακοκαιρίας. Τι πρέπει να προσέχουμε. Πως θα προστατευτούμε

Σημαντικές βροχοπτώσεις σημειώθηκαν στην Αττική το μεσημέρι της Πέμπτης 04/07. με την κακοκαιρία να είναι σε πλήρη εξέλιξη και τους κεραυνούς να έχουν δημιουργήσει προβλήματα και κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για εστίε φωτιάς σε Διόνυσο, Άνοιξη, Μαραθώνα και Χαλάνδρι.

Από την κακοκαιρία, μέχρι τις πρώτες μεσημεριανές ώρες, επηρεάστηκαν κυρίως τα βόρεια τμήματα του νομού. Στην σχετική εικόνα παρουσιάζονται τα ύψη βροχής που κατέγραψαν οι σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών έως τις 14:00 περίπου. Όπως προκύπτει από αυτή, το μεγαλύτερο ύψος βροχής καταγράφηκε στο σταθμό του Αγίου Στεφάνου και ήταν ίσο με 53 χιλιοστά. Μπορείτε να παρακολουθείτε την εξέλιξη του καιρού στην Αττική σε σχεδόν πραγματικό χρόνο στο «Μετεωρολογικό και Κλιματικό Παρατηρητήριο Αττικής».

Σημειώνεται ότι στη βόρεια και ανατολική Αττική καταγράφηκαν πολλοί κεραυνοί το μεσημέρι της Πέμπτης, όπως είχε προειδοποιήσει νωρίτερα σήμερα και η ΕΜΥ.

Προειδοποίηση από Τσατραφύλλια
Ο μετεωρολόγος του Alpha, Γιώργος Τσατραφύλλιας, σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook προειδοποιεί για τον κίνδυνο που υπάρχει αναφέροντας ότι «η καταιγίδα μπορεί να είναι μέχρι 40 km μακρυά σας και να σας χτυπήσει κεραυνός».

«Σήμερα μην βρεθείτε σε ανοικτούς χώρους. Προσπαθήστε να έχετε γύρω σας κτίρια αν είστε έξω ή μέσα στο αμάξι. Η καταιγίδα μπορεί να είναι μέχρι 40 km μακρυά σας (μην βρέχει πάνω από το κεφάλι σας) και να σας χτυπήσει κεραυνός. Μετά τις 21.00 σήμερα θα είμαστε ασφαλείς», αναφέρει στην ανάρτησή του.

Οι κεραυνοί μπορεί να πέσουν οπουδήποτε
Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με τους κεραυνούς καθώς είναι πρόσφατη η τραγωδία με την 13χρονη που πεέσε νεκρή από κεραυνό στην Χαλκιδική όπου ήταν με τους γονείς της.

Ο πυρομετεωρολόγος, Θεόδωρος Γιάνναρος μίλησε στο ERTnews και προειδοποιεί τι πρέπει να κάνουμε όταν ακούγονται βροντές και αρχίζουν να πέφτουν κεραυνοί.

«Πέρα από τον τραγικό θάνατο αυτού του κοριτσιού την περασμένη εβδομάδα, έχουν καταγραφεί στη χώρα μας δυστυχώς και άλλοι θάνατοι από κεραυνικά πλήγματα. Το νούμερο ένα το οποίο θα πρέπει να κάνουμε είναι να είμαστε ενήμεροι για την πρόγνωση του καιρού στην περιοχή μας. Να γνωρίζουμε, δηλαδή εάν τις επόμενες ώρες περιμένουμε να έχουμε κάποια εκδήλωση καταιγίδας με κεραυνική δραστηριότητα. Το δεύτερο είναι να παρακολουθούμε πώς εξελίσσεται καιρός και σε περίπτωση που αρχίσουμε να βλέπουμε το σχηματισμό μιας καταιγίδας, ο οποίος είναι πάρα πολύ εμφανής χωρίς χρονοτριβές να απομακρυνόμαστε και να πηγαίνουμε σε εσωτερικό χώρο» ανέφερε ο κ. Γιάνναρος.

Σχετικά με την κακοκαιρία εξπρές που απειλεί πολλές περιοχές της χώρας μας ο εντεταλμένος ερευνητής του Αστεροσκοπείου Αθηνών δήλωσε ότι αυτή η ατμοσφαιρική διαταραχή θα μας επηρεάσει σταδιακά από τις μεσημβρινές ώρες. Κύρια χαρακτηριστικά της θα είναι οι καταιγίδες οι οποίες κατά τόπους θα είναι πάρα πολύ έντονες και θα συνοδεύονται από πολύ έντονη κεραυνική δραστηριότητα.

Οδηγίες προφύλαξης στο σπίτι
«Καλό είναι αν υπάρχει πάρα πολύ έντονη κεραμική δραστηριότητα στην περιοχή μας και βρισκόμαστε στο σπίτι, να αποσυνδέουμε κάποιες ηλεκτρικές συσκευές ούτως ώστε να αποφύγουμε την περίπτωση να πέσει κάπου κοντά ένας κεραυνός το ηλεκτρικό ρεύμα να διοχετευθεί μέσα στο δίκτυο και να καούν οι συσκευές μας. Αποφεύγουμε επίσης να είμαστε κοντά στα παράθυρα και παραμένουμε ήρεμοι μέχρι να ολοκληρωθεί ο κύκλος της κεραυνικής δραστηριότητας» τόνισε ο πυρομετεωρολόγος.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook