Η εισαγγελική παραγγελία για την παροχή εξηγήσεων των στελεχών του ΟΣΕ δεν περιλαμβάνει την καταγγελία ότι έγινε μοντάζ στα επίμαχα ηχητικά που διέρρευσαν αμέσως μετά την τραγωδία των Τεμπών.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ  και ακόμα έξι στελέχη και υπάλληλοι του Οργανισμού καλούνται από τον εισαγγελέα ως ύποπτοι για τη διαρροή ηχητικών συνομιλιών μεταξύ μηχανοδηγών και σταθμάρχη αμέσως μετά το τρομακτικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Για επτά στελέχη του ΟΣΕ, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, προέκυψε από την προκαταρκτική εισαγγελική έρευνα ότι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο μετείχαν στη διάπραξη του αδικήματος της παραβίασης του υπηρεσιακού απορρήτου από κοινού δίνοντας στη δημοσιότητα ηχητικά από τη μοιραία σύγκρουση.

Πληροφορίες αναφέρουν πάντως ότι η κατηγορία για την οποία ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ και τα άλλα έξι στελέχη του Οργανισμού θα δώσουν εξηγήσεις στον εισαγγελέα είναι πλημμέλημα και δεν περιλαμβάνεται στην εισαγγελική διερεύνηση για τα ηχητικά η καταγγελία ότι έγινε και μοντάζ σε αυτά.

Ειδικότερα η εισαγγελική παραγγελία δεν περιλαμβάνει την καταγγελία ότι έγινε μοντάζ στα επίμαχα ηχητικά που διέρρευσαν αμέσως μετά την τραγωδία, διότι ο εφέτης ειδικός ανακριτής Λάρισας, Σωτήρης Μπακαϊμης, ο οποίος διενεργεί την έρευνα για το σιδηροδρομικό δυστύχημα, έχει στα χέρια του το σύνολο των ηχητικών καταγραφών χωρίς αυτά να έχουν υποστεί οποιαδήποτε παρέμβαση ή αλλοίωση μέσω μοντάζ.

Υπό αυτό το πρίσμα, σύμφωνα με πληροφορίες, για νομικούς μόνο λόγους, το κρίσιμο ζήτημα του μοντάζ των ηχητικών συνομιλιών δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο ποινικής αξιολόγησης, καθώς για να συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει να προκαλείται εξ αυτού κάποια σοβαρή έννομη συνέπεια. Και στην εξεταζόμενη περίπτωση, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν προέκυψε καμία έννομη συνέπεια, αφού ο δικαστικός λειτουργός έχει στη διάθεσή του το πλήρες αποδεικτικό υλικό.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις