Η διαδρομή του εκτελεστή αλλά και το κινητό του 54χρονου τοπογράφου οδήγησαν τους αστυνομικούς στον εντοπισμό ενός άνδρα που προσήχθη ως ύποπτος για την εκτέλεση.

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της άγριας δολοφονίας του 54χρονου τοπογράφου Παναγιώτη Στάθη, στο Ψυχικό, καθώς εντοπίστηκε η μηχανή που χρησιμοποίησε ο εκτελεστής, ενώ προσήχθη και ένα άτομο που θεωρείται ύποπτο και η εμπλοκή του προέκυψε από μηνύματα που βρέθηκαν στο κινητό του θύματος

Πρόκειται για45χρονο άνδρα γνώριμο στις αρχές και καταδικασμένο σε πολυετή κάθειρξη για διάφορα αδικήματα, μεταξύ των οποίων και συμμετοχή στην απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, ενώ φέρεται να έχει σχέσεις με ανθρώπους της νύχτας αλλά και περιβόητους κακοποιούς.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο 45χρονος άνδρας προσήχθη χθες αργά το βραδύ από το κέντρο της Αθήνας με τις βαλίτσες στα χέρια, καθώς ετοιμαζόταν να αναχωρήσει μαζί με τη σύντροφό του, για προορισμό που μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστός.

Ο άνδρας μεταφέρθηκε μαζί με την σύντροφο του στο τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας και ανακρίνεται αλλά κρατά το στόμα του κλειστό.

Οι Αρχές έφτασαν στα ίχνη του από καταθέσεις φιλικών προσώπων του θύματος αλλά και στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα του κινητού του 54χρονου.

Ο φερόμενος ως δράστης της εκτέλεσης φαίνεται σε βίντεο μετά την δολοφονία, σε απόσταση πάνω από ένα χιλιόμετρο να αφήνει την μοτοσυκλέτα που χρησιμοποιήθηκε και πιθανόν με τον ίδιο ρουχισμό τον βλέπουν να επιβιβάζεται σε άλλη μοτοσυκλέτα που συνδέεται με αυτόν.

Η μοτοσυκλέτα της δολοφονίας έχει μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για τυχόν αποτυπώματα ή γενετικό υλικό προκειμένου να διαπιοστωθεί αν ανήκει στον ύποπτο, προκειμένου οι αστυνομικοί να τον «δέσουν» με τη δολοφονία και η προσαγωγή να γίνει σύλληψη.

Πηγές της ΕΛ.ΑΣ τονίζουν πως η προσαγωγή έλαβε χώρα επειδή ήταν ορατός ο κίνδυνος ο 45χρονος να εγκαταλείψει τη χώρα.

Παράλληλα στην Ασφάλεια έχουν προσαχθεί και εξετάζονται άλλοι δύο ύποπτοι.

Υπενθυμίζεται πως ο 54χρονος τοπογράφος που ε΄θχε δραστηριότητα σε πολλά νησιά αλλά και στη Μύκονο προεχόντως, δέχθηκε 35 με 40 διαμπερή τραύματα στο κεφάλι και το σώμα, ενώ μία σφαίρα τον βρήκε στο πόδι.Επίσης ο εκτελεστής χρησιομπόίησε δύο πιστόλια , τα οποία μετά την εξέταση βγήκαν «καθαρά
καθώς δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε κάποια άλλη εγκληματική ενέργεια

Οδύνη στην κηδεία του 54χρονου Παναγιώτη

Το απόγευμα της Παρασκευής, τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Άννας στο Χαλάνδρι, η κηδεία του 54χρονου τοπογράφου που δολοφονήθηκε το πρωί της περασμένης Τρίτης (2/7) μέσα στο αυτοκίνητό του στο Νέο Ψυχικό.
Συντετριμμένη η οικογένεια του, η γυναίκα του , τα δύο του παιδιά , συγγενείς και φίλοι δεν είχαν λόγια για την οδυνηρή απώλεια, αποχαιρετώντας τον δικό τους άνθρωπο

Η ανακοίνωση της οικογένειας του τοπογράφου
Δυστυχώς διαπιστώνουμε ότι διάφοροι δημοσιογράφοι και «καλεσμένοι» τους, συνεχίζουν να σπιλώνουν τη μνήμη του συζύγου και πατέρα μας Παναγιώτη Στάθη με αδιανόητα ψεύδη που αγγίζουν τα όρια της αθλιότητας.

Τις μέρες που ακολούθησαν την άνανδρη δολοφονία του, έχουν ειπωθεί ή υπονοηθεί ισχυρισμοί τερατώδους ανακρίβειας: ενδεικτικά, ότι δήθεν είχε κερδίσει τεράστια χρηματικά ποσά σε τυχερά παιχνίδια, ότι δήθεν είχε ξαφνικά αλλάξει οικονομικό επίπεδο, ότι δήθεν πούλησε έκταση με τίμημα δεκάδων εκατομμυρίων, ότι δήθεν είχε κάνει τις τεχνικές εκθέσεις για πολύκροτη υπόθεση κ.α.

Όλα τα ανωτέρω είναι απολύτως ψευδή, ενώ η μόνη αλήθεια είναι ότι η επαγγελματική και κοινωνική ζωή του δολοφονηθέντος συζύγου και πατέρα μας υπήρξε απολύτως σύννομη και άμεμπτη και όσες αναφορές γίνονταν σε αυτόν, γίνονταν αποκλειστικά με θετικό πρόσημο. Το ήθος και η ακεραιότητά του γνώριζαν καθολικής αναγνώρισης όπου δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά και κοινωνικά.

Εντούτοις, κάποιοι για να κερδίσουν τα δεκαπέντε λεπτά ευτελούς δημοσιότητάς τους, ή εξυπηρετώντας άλλες σκοπιμότητες, δεν σεβάστηκαν ούτε τη μνήμη του, ούτε την οδύνη μας.

Εμείς, η οικογένειά του, η χήρα του, τα παιδιά του και οι γονείς του δεν θα ανεχτούμε την παραμικρή υπόνοια σπίλωσης της μνήμης του Παναγιώτη Στάθη και για αυτό ήδη κινούμαστε νομικά κατά όσων δεν την σεβάστηκαν».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook