Για τον 44χρονο που είχε προσαχθεί από χτές ως ύποπτος εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης. Θα οδηγηθεί αύριο στον εισαγγελέα. Κρατά αρνητική στάση.

Οι αστυνομικοί οδηγήθηκαν στην προσαγωγή και στη συνέχεια στη σύλληψη του 44χρονου άνδρα με βάση το βιντεοληπτικό υλικό που έχουν στη διάθεση τους από τις κάμερες ασφαλείας πρίν και μετά τη δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου Παναγιώτη Στάθη στο Νέο Ψυχικό.

Από την ανάλυση του οπτικού υλικού οι αστυνομικοί διαπίστωσαν, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι ο εκτελεστής, μετά την δολοφονία φτάνει με το μαύρο σκούτερ στην περιοχή του Ζωγράφου, το σταθμεύει σε πάρκινγκ πολυκατοικίας και επιβιβάζεται στη δική του- μεγαλύτερου κυβισμού – μοτοσικλέτα.

Τόσο η μοτοσικλέτα του 44χρονου όσο και το σκούτερ που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία βρέθηκαν και μεταφέρθηκαν για έρευνα στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας, σύμφωνα με την ΕΡΤ .

Ο εκτελεστής, θεωρώντας ότι βρίσκεται αρκετά μακριά από το σημείο που έγινε η δολοφονία, μπήκε σε μια πυλωτή πολυκατοικίας για να πάρει την μηχανή του, έχοντας ήδη αφήσει το σκούτερ που χρησιμοποίησε.

Οι αστυνομικοί ωστόσο που ακολούθησαν τα ίχνη του μέσα από πολλά βίντεο από κάμερες ασφαλείας, τον εντόπισαν σε βιντεοληπτικό υλικό να μπαίνει στη συγκεκριμένη πυλωτή.

Από έρευνα διαπίστωσαν ότι στη συγκεκριμένη πολυκατοικία μένει η σύντροφος του 44χρονου ο οποίος είναι γνωστός στις αρχές, καθώς έχει βαρύ ποινικό μητρώο . Έτσι ο ίδιος μπήκε στο «μικροσκόπιο» των αρχών.
Και μάλιστα οι αστυνομικοί τον προσήγαγαν χτες το απόγευμα φοβούμενοι ότι θα φύγει και είχαν δίκαιο, γιατί αυτό ετοιμαζόταν να κάνει

Η Αστυνομία προσήγαγε και την σύντροφο του 44χρονου ενώ μέσα στο σπίτι βρέθηκε και ένα ζευγάρι γάντια.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, συνελήφθη κατόπιν σχετικού εντάλματος ο 44χρονος Έλληνας για την υπόθεση ανθρωποκτονίας 54χρονου που έλαβε χώρα τις πρωινές ώρες, την Τρίτη 2 Ιουλίου στην περιοχή του Ψυχικού.

Στην κατοχή του δράστη οι Αρχές βρήκαν – μεταξύ άλλων – τέσσερα κινητά και δύο κάρτες σιμ. Τόσο τα γάντια όσο και η μηχανή, έχουν σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για ανίχνευση πυρίτιδας.
Αν και ο ίδιος ο 44χρονος αρνείται κάθε εμπλοκή με την υπόθεση, τελικά η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψή του.

Tην Κυριακή, ο δράστης θα οδηγηθεί στoν εισαγγελέα

Για την εξιχνίαση της υπόθεσης και την ανακάλυψη του κινήτρου του δολοφόνου οι αστυνομικοί πήγαν στη Μύκονο- όπου κυρίως δραστηριοποιούνταν επαγγελματικά το θύμα και έλαβαν καταθέσεις από άτομα που τον γνώριζαν ή συνεργάζονταν με τον τοπογράφο.

Σύμφωνα με το MEGA η ΕΛ.ΑΣ. εστιάζει το ενδιαφέρον της στην κατάθεση φιλικού προσώπου του 44χρονου και άλλων πληροφοριών, οι οποίες αναφέρουν ότι ο συλληφθείς είχε επισκεφτεί τη Μύκονο και είχε συνάντηση με επιχειρηματία του νησιού που ειδικεύεται στον κατασκευαστικό τομέα.

Το προφίλ του 44χρονου και το βαρύ ποινικό παρελθόν 
Ο 44χρονος έχει καταγωγή από την Ναύπακτο και πολλούς φίλους στην Πάτρα. Πρόκειται για έναν άνδρα που πρόσεχε πάντα την εξωτερική του εμφάνιση και το ντύσιμο του. Οι φίλοι του μάλιστα τον αποκαλούσαν «ωραίο George», σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA .

Διατηρούσε στενές επαφές με τη λεγόμενη ελληνική showbiz λόγω της πολύχρονης σχέσης του με γνωστή Ελληνίδα μακιγιέζ. Παλαιότερα δήλωνε εισαγωγέας αυτοκινήτων, σήμερα με τη σύντροφο του είναι ιδιοκτήτης κέντρου αισθητικής.

Ο άνθρωπος με τα δύο πρόσωπα
Το όνομά του φιγουράρει σε λίστα 200 ατόμων της νύχτας που εμπλέκονται σε παρανομίες, ενώ φέρεται να είχε σχέσεις με γνωστό αρχινονό από την Greek Mafia.

Ο 44χρονος ήταν παλιός γνώριμος των Αρχών. Έχει εμπλακεί σε πολύκροτη υπόθεση απαγωγής του Έλληνα εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου που απασχόλησε την κοινή γνώμη το 2009.

Πρωτόδικα για αυτή την υπόθεση είχε καταδικαστεί αλλά τον Σεπτέμβριο του 2017 σε δεύτερο βαθμό αθωώθηκε. Την ίδια χρονιά καταδικάστηκε για άμεση συνέργεια για τη δολοφονία 57χρονου επιχειρηματία στην Πεντέλη το Σεπτέμβριο του 2008. Είχε εμπλακεί σε δύο ληστείες σε Πάτρα και Ναύπλιο, ενώ το ποινικό του παρελθόν περιλαμβάνει ξυλοδαρμούς και εκβιάσεις καταστηματαρχών.

Η πρώην σύντροφός και μητέρα του παιδιού του μάλιστα τον είχε καταγγείλει για ενδοοικογενειακή βία και είχε μιλήσει δημόσια για την κακοποίηση που είχε δεχτεί. Είχε δηλώσει μάλιστα σε συνέντευξη της: «Πήγαινα στη δουλειά με μαύρα μάτια και σπασμένο χέρι από το ξύλο».

Τα τελευταία χρόνια ο 44χρονος διατηρούσε σχέση με την γυναίκα που από χθες το βράδυ καταθέτει στη ΓΑΔΑ και ετοιμάζονταν να φύγουν για κάποιο νησί. Ζούσαν μαζί στα Βόρεια προάστια και είχαν κέντρο αισθητικής.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook