Αρνείται τις κατηγορίες ο 44χρονος. Στο μικροσκόπιο των αρχών ένας ύποπτος ως ηθικός αυτουργός. Αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις.

Στην αποκάλυψη του ηθικού αυτουργού της δολοφονίας του 54χρονου τοπογράφου Παναγιώτη Στάθη εστιάζουν οι αστυνομικοί τις έρευνες και μάλιστα φέρεται να έχουν εντοπίσει ύποπτο στη Μύκονο.
Λίγο μετά τις 9 σήμερα ο 44χρονος με το προσωνύμιο ο « ωραίος George», που κατηγορείται για την εν ψυχρώ εκτέλεση του 54χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό, μετήχθη υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Στον φερόμενο ως εκτελεστή απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση , της οπλοκατοχής, της οπλοφορίας και της οπλοχρησίας. Στη συνέχεια ο κατηγορούμενος βρέθηκε ενώπιον του ανακριτή από τον οποία πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Πέμπτη και κρατείται.

Σε δηλώσεις που έκανε ο δικηγόρος του, κατά την έξοδο από τα δικαστήρια, υποστήριξε πως ο 44χρονος «αρνείται τις κατηγορίες και την εμπλοκή του. Ό,τι κι αν υπάρχει, από τη στιγμή που δεν έχουμε πρόσβαση στο υλικό, δεν μπορώ να τοποθετηθώ για τίποτα. Είμαστε σε φάση αναμονής για να μελετήσουμε τη δικογραφία».
Την ίδια ώρα οι αστυνομικοί στρέφουν τις έρευνές τους προς την αποκάλυψη του ηθικού αυτουργού της δολοφονίας στο Ψυχικό εστιάζοντας στη Μύκονο. ‘Υποπτος θεωρείται επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στο τομέα των ακινήτων.

Στην κατεύθυνση αυτή οι αστυνομικοί συνεχίζουν να εξετάζουν μάρτυρες , ανάμεσα τους και τη σύντροφο του 44χρονου, η οποία σύμφωνα με το newsit.gr, φέρεται να είναι κόρη γνωστού δικηγόρου αλλά αναζητούν και την πρώην σύντροφό του, μια make up artist, με την οποία έχει αποκτήσει ένα παιδί και την οποία μάλιστα λένε ότι την κακοποιούσε.

Ο φερόμενος ως εκτελεστής, λίγο μετά τη δολοφονία στο Ψυχικό φέρεται να είχε κλείσει διακοπές και μάλιστα είχε κανονίσει να φύγει το περασμένο Σάββατο με την σύντροφό του να πάνε στην Κύθνο. Αυτός ήταν και ο λόγος που οι αστυνομικοί επίσπευσαν την επιχείρηση , αρχικά με την προσαγωγή του που στη συνέχεια μετατράπηκε σε σύλληψη με βάση τα στοιχεία που είχαν από τις κινήσεις του, την ημέρα της δολοφονίας, από βιντεοληπτικό υλικό που εξέτασαν συγκεντρώνοντας υλικό από τουλάχιστον 80 κάμερες, σύμφωνα με την ΕΡΤ

Κομβικό γεγονός που οδήγησε τους αστυνομικούς στην αποκάλυψη της ταυτότητας του φερόμενου ως δράστη ήταν όπως φαίνεται το πλούσιο βιντεοληπτικό υλικό που συγκέντρωσαν από 80 κάμερες πριν και μετά τη δολοφονία του 54χρονου, αλλά και από την ανάλυση του κινητού τηλεφώνου του θύματος, όπου φάνηκε ότι δεχόταν απειλητικά μηνύματα.

Τα στελέχη της Ασφάλειας εκμεταλλεύτηκαν σύμφωνα με πληροφορίες, ένα συγκεκριμένο λάθος που έκανε και έχει σχέση με τη μοτοσικλέτα και βρήκαν πολύ σύντομα την άκρη του νήματος, ότι δηλαδή ο εκτελεστής, μετά την δολοφονία έφτασε με το μαύρο σκούτερ στην περιοχή του Ζωγράφου, το στάθμευσε στο πάρκινγκ πολυκατοικίας της συντρόφου του και επιβιβάστηκε στη δική του – μεγαλύτερου κυβισμού – μοτοσικλέτα.

Τόσο η μοτοσικλέτα του 44χρονου όσο και το σκούτερ που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία βρέθηκαν και μεταφέρθηκαν για εξερεύνηση στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας, σύμφωνα με το ρεπορταζ της ΕΡΤ.

Έρευνες και στο νησί της Μυκόνου
Από τις αρχές εξετάστηκε και η σύντροφός του, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, φέρεται να αποκάλυψε στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών όπου προσήχθη και εξετάστηκε ότι προ μήνων είχαν ταξιδέψει στη Μύκονο με τον 44χρονο, ο οποίος είχε συναντήσεις στο νησί με άτομα, για «δουλειές» όπως φέρεται να της είχε πει.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι αναγνώρισε σε φωτογραφίες που της έδειξαν οι αστυνομικοί ένα από τα άτομα αυτά.
Ο συγκεκριμένος, βρίσκεται στο επίκεντρο της έρευνας της Ασφάλειας, κλιμάκιο της οποίας βρέθηκε στη Μύκονο και αναζήτησε μέσα από καταθέσεις στοιχεία για τον ηθικό αυτουργό της δολοφονίας του τοπογράφου, ο οποίος όπως όλα δείχνουν πλήρωσε συμβόλαιο θανάτου για να βγεί από τη μέση ο άτυχος 54χρονος.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις