Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του 54χρονου τοπογράφου καθώς προκύπτουν νέα στοιχεία που ισχυροποιούν την κατηγορία σε βάρος του 44χρονου που συνελήφθη ως δράστης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ , εντοπίστηκαν ίχνη πυρίτιδας σε ζώνη όπλου που φέρεται να ανήκει στον 44χρονο κατηγορούμενο, ο οποίος κατηγορείται για την εν ψυχρώ δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου Παναγιώτη Στάθη στο Νέο Ψυχικό.
Η ζώνη, που εντοπίστηκε η πυρίτιδα καθώς και άλλα αντικείμενα όπως ρουχισμός και παπούτσια που βρέθηκαν κατά τις έρευνες στο σπίτι του δράστη εστάλησαν στα εργαστήρια της Αστυνομίας για δακτυλικά αποτυπώματα, γενετικό υλικό και ίχνη πυρίτιδας.
Όπως λένε αστυνομικές πηγές αρκετές από τις «απαντήσεις» που έψαχναν, έδωσε το σπίτι στο οποίο έμενε με τη σύντροφό του στο Ψυχικό. Εκεί, εντόπισαν μια κρύπτη μέσα σε ψευδοροφή, στην οποία ο 44χρονος έκρυβε δύο κινητά τηλέφωνα, μια συσκευή GPS και κάρτες SIM. Μαζί με τα ρούχα, τα παπούτσια και άλλα αντικείμενα που συγκέντρωσαν, τα έστειλαν στα εργαστήρια της Αστυνομίας, όπου γίνεται έλεγχος για δακτυλικά αποτυπώματα, γενετικό υλικό και ίχνη πυρίτιδας. Παράλληλα, μέσα από τις τηλεφωνικές συσκευές, θα βρεθούν επαφές, μηνύματα και γεωγραφικά στίγματα.

Ο 44χρονος κατηγορούμενος ως δράστης που εκτέλεσε συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του 54χρονου τοπογράφου πήρε προθεσμία και θα απολογηθεί την Πέμπτη, ενώ είναι γνώριμος των Αρχών καθώς έχει καταδικαστεί για συμμετοχή στην απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, συνέργεια σε άλλη δολοφονία το 2008 στην Πεντέλη αλλά και ληστείες που φέρεται να διέπραττε ενώ ήταν κρατούμενος στις αγροτικές φυλακές της Τίρυνθας!
Μέχρι τώρα πάντως δεν έχει πει «ούτε λέξη» στην αστυνομία και αρνείται τα όσα του καταλογίζονται . Σε κάθε περίπτωση αναμένονται τα αποτελέσματα για dna στο μπουφάν και τα γάντια που φορούσε.

Τι κατέθεσε η σύντροφος του
Σύμφωνα με πληροφορίες στη ΓΑΔΑ κατέθεσε και η σύντροφος τους και τα όσα είπε παρουσιάζουν ενδιαφέρον. Στη γυναίκα έδειξαν φωτογραφία του ατόμου που φέρεται να είναι ο ηθικός αυτουργός και τη ρώτησαν αν τον γνωρίζει. Εκείνη απάντησε καταφατικά και πρόσθεσε μάλιστα ότι ο άντρας της φωτογραφίας και ο σύντροφός της είχαν υπάρξει συνεργάτες.

Τα στοιχεία που οδήγησαν στην ταυτοποίηση  και τη σύλληψη του 44χρονου

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, υλικό από κάμερες έδειξε ότι την παραμονή της δολοφονίας του 54χρονου τοπογράφου, τόσο την περασμένη Δευτέρα όσο και την Τρίτη, ο 44χρονος έκανε το ίδιο δρομολόγιο από το σπίτι, όπου έμενε με τη σύντροφό του του στο Νέο Ψυχικό, στην εταιρία του θύματος, η οποία βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση – περίπου 1,5χλμ – και στη συνέχεια στο Μαρούσι, όπου χρησιμοποιούσε υπόγειο πάρκινγκ σε πολυκατοικία που διαμένει στενό συγγενικό του πρόσωπο

Την Τρίτη μετά τη δολοφονία, ο 44χρονος κινήθηκε με το μαύρο σκούτερ προς του Ζωγράφου και άλλες περιοχές, προφανώς για να χαθούν τα ίχνη του και κατέληξε στο υπόγειο πάρκινγκ στο Μαρούσι, όπου άφησε το σκούτερ και έφυγε με μια μηχανή BMW, η οποία ανήκει σε εταιρία και την χρησιμοποιούσε ο ίδιος.

Την Παρασκευή οι αστυνομικοί, μετά την ταυτοοίησή του, διαπίστωσαν ότι με ένα νοικιασμένο λευκό βαν επιχείρησε να μπει στο υπόγειο πάρκινγκ στο Μαρούσι. Εκεί, τον ακινητοποίησαν, ενώ ακολουθούσε με το ΙΧ η σύντροφός του, η οποία είχε τα κλειδιά του γκαράζ και ένα σακίδιο του 44χρονου. Μέσα στο γκαράζ βρέθηκε η μεγάλη μοτοσικλέτα που χρησιμοποιούσε, όχι όμως το σκούτερ της δολοφονίας.

Από υλικό καμερών οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι το βράδυ της Τρίτης, λίγες ώρες μετά τη δολοφονία του τοπογράφου δηλαδή, στο υπόγειο πάρκινγκ στο Μαρούσι έφτασε ένα ΙΧ με 2 άτομα (το ένα δεν αποκλείεται να ήταν ο 44χρονος, το άλλο αναζητείται). Μετά από λίγο, ο ένας έφυγε με το ΙΧ και ο άλλος με το σκούτερ που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία.

Επίσης, από κατάθεση μάρτυρα προκύπτει ότι στο σπίτι που έμενε ο 44χρονος στο Νέο Ψυχικό το προηγούμενο διάστημα κυκλοφορούσε με ένα σκούτερ, παρόμοιο με αυτό που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία.
ΟΙ αστυνομικοί θεωρούν σίγουρο ότι ο 44χρονος φερόμενος δράστης, διέθετε – νοίκιαζε και άλλο χώρο που μπορεί να κρύβει οπλισμό ή οτιδήποτε άλλο και προσπαθούν να τον εντοπίσουν.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook