H δίκη αρχίζει για τους 21 κατηγορούμενους από μηδενική βάση καθώς ασκήθηκε έφεση και κρίθηκε ότι η πρωτόδικη καταδίκη ήταν «χάδι» και εξαγοράσιμη έναντι 10 ευρώ την ημέρα.

Μέσα σε χρόνο ρεκόρ προσδιορίστηκε το Eφετείο για τη δίκη των κατηγορουμένων στην υπόθεση για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι με τους 104 νεκρούς και τους 32 εγκαυματίες.

Αύριο 8 Ιουλίου, ανοίγει η αυλαία της δευτεροβάθμιας δίκη στο Τριμελές Εφετείο της Αθήνας ενώπιον του οποίου θα δικαστούν και οι 21 κατηγορούμενοι από μηδενική βάση μετά την έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης που άσκησε ο εισαγγελέας εφετών Σπύρος Παππάς και σε ό,τι αφορά το ύψος των ποινών για τους καταδικασθέντες και σε ό,τι αφορά το αθωωτικό μέρος της ετυμηγορίας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας.

Η δικαιοσύνη σε αυτό στάδιο έδειξε ξεκάθαρα πως όταν θέλει μπορεί να τρέξει τις διαδικασίες καθώς πάνω από αυτή την τόσο σοβαρή υπόθεση που η ποινική μεταχείριση των κατηγορουμένων προκάλεσε έκρηξη οργής από τους συγγενείς των θυμάτων, εξακολουθεί να πλανάται ο κίνδυνος της παραγραφής των πλημμεληματικών πράξεων που αποδίδονται στους κατηγορουμένους και ως εκ τούτου εξακολουθεί να είναι υπαρκτός ο κίνδυνος της επί της ουσίας ατιμωρησίας τους για τη μεγάλη τραγωδία.

Υπενθυμίζεται ότι σε πρώτο βαθμό είχαν κριθεί ένοχοι έξι από τους 21 κατηγορουμένους στους οποίους το δικαστήριο επέβαλε ποινή από 3 χρόνια έως 5 χρόνια φυλάκισης κατά συγχώνευση. Και εκείνο που στην κυριολεξία είχε εξοργίσει συγγενείς θυμάτων και εγκαυματίες ήταν η απόφαση της μετατροπής της ποινής να είναι εξαγοράσιμη προς δέκα ευρώ την ημέρα, ποσό που θεωρήθηκε πολύ μικρό.

Από τις 8 Ιουλίου η πλευρά των οικογενειών των θυμάτων θα βρεθεί και πάλι απέναντι σε όλους τους κατηγορουμένους που φέρονται ότι με πράξεις και παραλείψεις τους ευθύνονται για τον μαρτυρικό θάνατο των δικών τους ανθρώπων.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook