Δραματική επιχείρηση διάσωσης ναυαγού στο στενό ανάμεσα σε Μύκονο και Τήνο το απόγευμα της Δευτέρας και μάλιστα κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Έκπληκτοι οι επιβάτες του Super Express μεταξύ Τήνου και Μυκόνου, είδαν ένα ναυαγό που βρισκόταν πάνω σε σωστική λέμβο σε θαλασσοταραχή να κάνεοι νοήματα και να ζητά βοήθεια .

Ο ναυαγός από τη Σερβία που «πάλευε» με τα κύματα πάνω στην κόκκινη σωστική λέμβο μεταξύ Τήνου – Μυκόνου έκανε νοήματα, ζητώντας βοήθεια από τους ανθρώπους που βρίσκονταν πάνω στο πλοίο, οι οποίοι κατέγραφαν το απίστευτο περιστατικό με τα κινητά τους.

Ο άνδρας, σερβικής υπηκοότητας περίπου 40 ετών, που βρέθηκε στη θάλασσα επέβαινε μόνος σε ταχύπλοο 10 μέτρων που βυθίστηκε. Πρόλαβε ωστόσο να εκπέμψει SOS προς το Λιμεναρχείο Μυκόνου, το οποίο και ειδοποίησε το πλοίο Super Express που έκανε το δρομολόγιο από Μύκονο σε Τήνο και Ραφήνα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο άνδρας είναι καλά στην υγεία του, αφού μεταφέρθηκε σε Κέντρο Υγείας για προληπτικές εξετάσεις.

Τελικά, ο άνδρας που φαίνεται στις εικόνες που παρουσιάζει το flash.gr, διασώθηκε από το πλοίο, παρά τους ισχυρούς ανέμους στη θαλάσσια περιοχή.

Ο καπετάνιος του πλοίου μαζί με το πλήρωμα έκαναν τους κατάλληλους χειρισμούς (που δεν ήταν και εύκολοι καθώς στο στενό ανάμεσα στα δύο νησιά έπνεαν δυνατοί άνεμοι 6-7 μποφόρ) και κατάφεραν να σώσουν τον ναυαγό και να τον ανεβάσουν στο πλοίο. Στη συνέχεια το Super Express κατευθύνθηκε στο λιμάνι της Τήνου όπου και αποβιβάστηκε ο ναυαγός ο οποίος υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις.

Το πλοίο Super Express συνέχισε την πορεία του για Ραφήνα.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος:

Διάσωση αλλοδαπού από το πλοίο Super Express στη θαλάσσια περιοχή 2,8 ναυτικά μίλια νότια της νήσου Τήνου μετά από ημιβύθιση ταχύπλοου σκαφους.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook