Μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι κάτοικοι στην Πάτρα για να σώσουν τις περιουσίες τους

Δραματικές στιγμές έζησαν οι κάτοικοι της περιοχής του Γηροκομειού το μεσημέρι της Τρίτης 9/7/2024 λόγω της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε στην περιοχή.

Η πυρκαγιά έφτασε κοντά στα σπίτια, προκαλώντας ζημιές,ενή κάηκαν και αυτοκίνητα.

Επίσης κινδύνευσαν και εκκενώθηκαν νωρίτερα το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πατρών «Καραμανδάνειο» και ο οίκος φροντίδας ηλικιωμένων «Κωνσταντοπούλειο Ευγηρείο»

Συγκλονιστική είναι η εικόνα ενός αστυνομικού να έχει πάρει στα χέρια του ηλικιωμένο για να τον απομακρύνει από την φωτιά.

Η κάμερα του Mega κατέγραψε τον αστυνομικό να μεταφέρει τον ηλικιωμένο στην αγκαλιά του

Τα παιδιά από το Καραμανδάνειο – Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, έχουν διακομισθεί με ασφάλεια στο Γενικό Νοσοκομείο «Ο Άγιος Ανδρέας».

Μαζί με δυνάμεις του ΕΚΑΒ στις εκκενώσεις συνέδραμαν ιδιωτικά ασθενοφόρα και ασθενοφόρα του Ερυθρού Σταυρού.

Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά – Σε επιφυλακή οι Πυροσβεστικές δυνάμεις

Χωρίς ενεργό μέτωπο παραμένει η φωτιά, στο σημείο ωστόσο συνεχίζουν να επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης, που αποτελούνται από 95 πυροσβέστες με τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 29 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού, κατά περιόδους, τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και έξι ελικόπτερα.
Επίσης, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν από την έναρξη της φωτιάς μηχανήματα έργου και υδροφόρες του Δήμου Πατρέων και της ΔΕΥΑΠ.
Στο μεταξύ, ανακοίνωση για τη φωτιά που ξέσπασε στο Γηροκομειό εξέδωσε ο Δήμος Πατρέων, σύμφωνα με την οποία γνωστοποιεί ότι η «Μέριμνα» δεν ήταν μεταξύ των ιδρυμάτων που εκκενώθηκαν εξαιτίας της φωτιάς.

Η ανακοίνωση:
«Εκ παραδρομής, λόγω της ταχύτατης ροής των πληροφοριών για την μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι έγινε γνωστό, ότι εκκενώθηκε και το Ίδρυμα «Μέριμνα». Ωστόσο αυτό δεν ισχύει, γιατί η «Μέριμνα» ήταν κλειστή λόγω της απεργίας των εργαζομένων.

Θυμίζουμε ότι εκκενώθηκαν το «Κωνστανοπούλειο» και το «Καραμανδάνειο» Νοσοκομείου Παίδων».

Πώς μπήκε η φωτιά στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο παιδίατρος του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Θανάσης Φίλιας, τόνισε πως όλοι οι ασθενείς απομακρύνθηκαν από το νοσοκομείο και μεταφέρθηκαν σε άλλες κλινικές της πόλης.

«Έχει ολοκληρωθεί η εκκένωση έγκαιρα και γρήγορα. Απομακρύνθηκαν όλα τα νοσηλευόμενα παιδιά και μεταφέρθηκαν στα υπόλοιπα νοσοκομεία της πόλης, στο Ρίο και τον Άγιο Ανδρέα», είπε χαρακτηριστικά.
Επίσης, σχολιάζοντας την επέκταση της φωτιάς, ανέφερε ότι μπορεί να προκλήθηκε από ένα κουκουνάρι, όταν οι φλόγες πλησίασαν το νοσοκομείο.

«Η φωτιά έφτασε μέσα στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου και μάλιστα δημιουργήθηκε μια εστία στον τρίτο όροφο, στο κτήριο μέσα. Προφανώς, από κάποιο κουκουνάρι που πετάχτηκε, επειδή η περιοχή είναι γεμάτη με πεύκα. Πετάχτηκε στην ταράτσα και έπιασε εκεί ένας χώρος, αλλά δεν επεκτάθηκε, έσβησε γρήγορα», είπε ο γιατρός του Καραμανδάνειου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook