Ραγδαίες οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του 54χρονου τοπογράφου με την έρευνα να επεκτείνεται και στη λεγόμενη «μαφία της Μυκόνου»

Μετά τους αστυνομικούς που ερευνούν στη Μύκονο για τον ηθικό αυτουργό της δολοφονίας του 54χρονου Παναγιώτη Στάθη στο Ψυχικό , στο νησί επικεντρώσουν την προσοχή τους και οι εισαγγελείς για τη δράση κυκλωμάτων του οργανωμένου εγκλήματος με αντικείμενο οικοδομικές και κτηματομεσιτικές δραστηριότητες.

Την ίδια ώρα πηγές του Mega αναφέρουν πως αξιωματικοί της αστυνομίας, που ερευνούν την υπόθεση, εκτιμούν πως το «κόστος» του συμβολαίου θανάτου για τον 54χρονο μπορεί να ανήλθε ακόμη και στα 100.000 ευρώ. Στη κατεύθυνση αυτή θα κάνουν «φύλλο και φτερό» τα οικονομικά στοιχεία του 44χρονου «ωραίου Γιώργου» που κατηγορείται για τη στυγνή δολοφονία του τοπογράφου . Ήδη έχουν αρχίσει την έρευνα των φανερών επαγγελματικών δραστηριοτήτων που είχε, ενώ αναμένεται και το άνοιγμα των τραπεζικών του λογαριασμών.

Ο 44χρονος κατηγορούμενος, είχε κλειστό το βασικό τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε τις επίμαχες ώρες της δολοφονίας, ενώ κάτι αντίστοιχο είχαν κάνει και οι δολοφόνοι του Γιώργου Καραϊβάζ. Πρακτικά, δεν το είχε μαζί του για να μην τον εντοπίζουν οι κεραίες της κινητής τηλεφωνίας. Οι αστυνομικοί πάντως, περιμένουν σημαντικά στοιχεία για τις έρευνές τους από τα τηλέφωνα που κατείχε ο κατηγορούμενος και τα οποία έχουν κατασχεθεί και ερευνώνται.

Νέα ντοκουμέντα από τη δολοφονία και τη διαδρομή του εκτελεστή 
Νέα βίντεο από τις κινήσεις του 44χρονου δολοφόνου του τοπογράφου, αποκαλύπτει το MEGA. Σε ένα από αυτά, εντοπίζεται από κάμερα ασφαλείας ενώ κινείται με το σκούτερ επί της Λεωφόρου Κηφισίας με κατεύθυνση το Νέο Ψυχικό, το πρωινό της εκτέλεσης του 54χρονου.

Λίγες ώρες μετά, έχοντας δολοφονήσει με 20 σφαίρες τον τοπογράφο, διακρίνεται τη στιγμή που απομακρύνεται από το σημείο.

Σε ώρα αιχμής, με πεζούς και αρκετά αυτοκίνητα στο δρόμο, κάποια ακόμη και προσωρινά παρκαρισμένα, με ανοιχτό το παράθυρο του οδηγού, το σκούτερ του 44χρονου κατευθύνεται σε υπόγειο πάρκινγκ στο Μαρούσι. Εκεί, όπου φαίνεται ότι τον περίμενε κάποιος συνεργός.

Η διαμάχη για τις εκτάσεις «φιλέτα»
Αστυνομικές πηγές επισημαίνουν πως το πιθανότερο κίνητρο πίσω από τη δολοφονία, ήταν η διαμάχη που είχε με επιχειρηματία για εκτάσεις-φιλέτα σε περιοχές της Μυκόνου.

Στο νησί των ανέμων υπάρχει έντονη φημολογία ότι ένας από τους δύο επιχειρηματίες, που βρίσκονται στο μικροσκόπιο των αρχών, κλήθηκε για κατάθεση, κάτι που δεν επιβεβαιώνουν τα κλιμάκια της Ασφάλειας.

Χιλιάδες ευρώ για… ανακαίνιση στο κελί
Την ίδια ώρα, νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως, για την ευνοϊκή μεταχείριση που είχε ο 44χρονος κατηγορούμενος για την εκτέλεση του τοπογράφου, στις αγροτικές φυλακές της Τίρυνθας. Με δικό του κελί και ευχέρεια… ακόμη και να βγαίνει από τις φυλακές, κάνοντας όπως αποδείχθηκε ληστείες.

«Το είχε κάνει λουξ το κελί. Είχε γίνει ανακαίνιση με δικά του έξοδα. Περίπου 2000€. Βαψίματα, στοκαρίσματα, ανατομικό στρώμα, κλειδαριά ασφαλείας που κλείδωνε από μέσα. Είχε αγοράσει καφετιέρα, αποχυμωτή, αποκωδικοποιητή. Όλα αυτά τα υλικά αγαθά έπρεπε να έχουν εγκριθεί από το Συμβούλιο της φυλακής, ωστόσο, ο συγκεκριμένος δεν πέρασε ποτέ αυτή τη διαδικασία», αναφέρει η μαρτυρία.

Αυτός είναι ο λόγος, που βρίσκεται έρευνα σε εξέλιξη.

Ο 44χρονος θα οδηγηθεί αύριο στα δικαστήρια, προκειμένου να απολογηθεί.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook