Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οδηγήθηκε στον ανακριτή για να απολογηθεί ο 44χρονος που κατηγορείται για την εν ψυχρώ δολοφονάι του 54χρονου τοπογράφου

Φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο και συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης οδηγήθηκε στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων για να απολογηθεί ο 44χρονος , επονομαζόμενος και «ωραίος Γιώργος» για να απολογηθεί στον ανακριτή για την δολοφονία με 20 σφαίρες του 54χρονου τοπογράφου Παναγιώτη Στάθη στο Ψυχικό.

Ο ίδιος αρνείται πεισματικά την κατηγορία ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, θα υποστηρίξει ότι δεν έχει βρεθεί κάποιο από τα δύο όπλα της δολοφονίας, που χρησιμοποιήθηκαν ούτε και κάποιο χρηματικό ποσό που θα μπορούσε να δικαιολογήσει τις πράξεις που του αποδίδουν.

Οι Αρχές εστιάζουν στα κινητά τηλέφωνα που κατασχέθηκαν, ενώ παράλληλα ανοίγουν και οι τραπεζικοί λογαριασμοί του 44χρονου κατηγορούμενου.

Ωστόσο πηγές του Mega αναφέρουν πως αξιωματικοί της αστυνομίας, που ερευνούν την υπόθεση, εκτιμούν πως το «κόστος» του συμβολαίου θανάτου για τον 54χρονο μπορεί να ανήλθε ακόμη και στα 100.000 ευρώ. Στη κατεύθυνση αυτή κάνουν «φύλλο και φτερό» τα οικονομικά στοιχεία του 44χρονου . Ήδη έχουν αρχίσει την έρευνα των φανερών επαγγελματικών δραστηριοτήτων που είχε, ενώ αναμένεται και το άνοιγμα των τραπεζικών του λογαριασμών.

Στα εργαστήρια της αστυνομίας ολοκληρώθηκε η έρευνα στα γάντια μηχανής που εντόπισαν στο σπίτι του δράστη, αλλά δεν βρέθηκαν ίχνη πυρίτιδας, και αναμένονται τα αποτελέσματα από την εξέταση σε δυο μαύρα μπουφάν μηχανής που βρέθηκαν στο σπίτι του 44χρονου.

Η Ασφάλεια συνεχίζει παράλληλα τις έρευνες για τον ηθικό αυτουργό της δολοφονίας και τα στοιχεία που συγκεντρώνει τα διαβιβάζει στις ανακριτικές αρχές που θα αποφασίσουν αν θα καλέσουν για εξηγήσεις τον επιχειρηματία ή και άλλα άτομα.

Την ίδια ώρα η υπόθεση της δολοφονίας του 54χρονου τοπογράφου και τα όσα ακούγονται γύρω από τους λόγους που οδήγησαν στην εκτέλεση του , διεύρυναν τις έρευνες με παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη και αντικείμενο την αντιμετώπιση της βαριάς εγκληματικότητας και της λεγόμενης «μαφίας της Μυκόνου».

Η κα Αδειλίνη στο έγγραφό της ζητεί να ενημερώνεται στο εξής για τα αποτελέσματα των ερευνών που αφορούν το οργανωμένο έγκλημα, το οποίο συνδέεται με σοβαρά αδικήματα, γύρω από τις αγοραπωλησίες ακινήτων, από τα ναρκωτικά, τις ανθρωποκτονίες, την παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων, τις σωματικές βλάβες και άλλα, με σημειό αιχμής τη Μύκονο , άλλα νησιά των Κυκλάδων αλλά και την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη .

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook