Η Νάνσυ από την Πάτρα φέρεται ως αρχηγός του κυκλώματος των εκβιαστών, είχε βάλει στο «κόλπο» την μητέρα και τον αδελφό της

Την πόρτα του ανακριτή για να απολογηθούν περνούν σήμερα η Νάνσυ , που φέρεται ως αρχηγός του κυκλώματος των εκβιαστών καθώς και άλλα πέντε μέλη της συμμορίας που κατηγορούνται ότι εκβίαζαν καταστηματάρχες εισπράττοντας μεγάλα χρηματικά ποσά.

Στην φερόμενη ως αρχηγό , την 43 χρονη Νάνσυ, δημοτική υπάλληλο κι αυτή, όπως και στα άλλα μέλη του κυκλώματος έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για επτά κακουργήματα και δύο πλημμελήματα, που μεταξύ άλλων αφορούν συγκρότηση κι ένταξη εγκληματικής οργάνωσης, εκβίαση με απειλή και βλάβη επιχείρησης κατά επάγγελμα από κοινού κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, δωροληψία υπαλλήλου κατ’ επάγγελμα κατ’ εξακολούθηση και ψευδή βεβαίωση για ποσό άνω των 120 χιλιάδων ευρώ.

Μέχρι τώρα έχουν απολογηθεί από τους 14 συνολικά συλληφθέντες , 8 κατηγορούμενοι. Δύο απ αυτούς προφυλακίστηκαν και άλλοι έξι αφέθηκαν ελεύθεροι με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., μετά από καταγγελία εκβιαζόμενου επιχειρηματία και έπειτα από έρευνα ξεσκέπασε την πολυμελή συμμορία από ιδιώτες, δημοτικούς υπαλλήλους και υπαλλήλους άλλων δημοσιών υπηρεσιών, όπως και του υπουργείου Πολιτισμού. Όλοι οι κατηγορούμενοι έχουν τεθεί σε αργία από τις υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων αλλά και το υπουργείο Πολιτισμού. “Καμμία ανοχή στη διαφθορά”, λέει σε ανακοίνωση του ο δήμος Αθηναίων.

Ειδικότερα, από την ακρόαση των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων των 14 συλληφθέντων, προέκυψε ότι είχαν στρατολογηθεί για την οργάνωση, μέλη από Δημόσιες Υπηρεσίες, καθώς και από την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων του υπουργείου Πολιτισμού. Μάλιστα, δύο από τους εμπλεκόμενους που δούλευαν στο ΥΠΠΟ, ήταν στελέχη του ΠΑΣΟΚ και η κομματική τους ιδιότητα έχει ήδη ανασταλεί. Οι έρευνες των αρχών συνεχίζονται για τη σύλληψη εννέα ακόμη προσώπων.

Οι υπάλληλοι φέρονται να είχαν αναπτύξει την παράνομη και πολυπλόκαμη δράση “προσφέροντας” έναντι αδρής αμοιβής υπηρεσίες αποφυγής καταλογισμού προστίμων κ.α, σε αρκετούς επιχειρηματίες στον χώρο της εστίασης. Η εγκληματική ομάδα είχε αρχηγούς που συντόνιζαν τις ενέργειες των μελών, όριζαν το ύψος της κάθε “είσπραξης” και κατέγραφαν τα παράνομα χρήματα που αναγκάζονταν να πληρώνουν τα θύματα τους.Ρόλο – κλειδί σε όλα αυτά είχε η 43χρονη αρχηγός η «Νάνσυ”, η οποία διέθετε και «τεφτέρια» που σημείωνε τις παράνομες δοσοληψίες, ενώ στο «κόλπο» είχε βάλει την μητέρα και τον αδελφό της.

Τα σημειωματάρια που κρατούσε, δείχνουν το μέγεθος της δράσης του κυκλώματος. Σε αυτό καταγράφονται τα έσοδα από τους εκβιασμούς και οι «μισθοί» των εμπλεκόμενων. Σύμφωνα μάλιστα με το ρεπορτάζ, αναμένονται και άλλες συλλήψεις. Η αστυνομία μετά από έφοδο κατέσχεσε πολλά κινητά αλλά και μετρητά , πάνω από 400.000 ευρώ.

Τα κέρδη της σπείρας από τους εκβιασμούς ξεπερνούν σύμφωνα με τους υπολογιοσμούς τα 750.000 ευρώ
Τα ευρήματα και τα αποδεικτικά στοιχεία πάντως για τη δράση τους πληθαίνουν, με χαρακτηριστικότερα τα τεφτέρια με τα χρηματικά ποσά, τις δοδοληψίες και τα ονόματα των εκβιαζόμενων επιχειρηματιών.

Έχω δώσει πάνω από €120.000, στη Νάνσυ κατήγγειλε επιχειρηματίας

Ένας επιχειρηματίας μιλώντας για το κύκλωμα των εκβιαστών στον ΑΝΤ1, είπε: «Ήρθα για πρώτη φορά σε επαφή μαζί τους το ’17 ή το ’16. Ένας γνωστός μου, μου τη σύστησε (Νάνσυ) και μου λέει έχω ένα άτομο που μπορεί να σου δώσει λύση. Αυτό έχει ξεκινήσει εδώ και δέκα χρόνια, το ξέρω εγώ ότι λειτουργεί, από εκεί και πέρα είναι αναγκαίο κακό».

Αναφορικά με το πόσα χρήματα ζητούσαν τα μέλη του κυκλώματος από τους επιχειρηματίες, φανέρωσε πως «για τα μαγαζιά ήταν γύρω στα δύο με τρία χιλιάρικα για την άδεια του κάθε μαγαζιού, για τα ξενοδοχεία ξεφεύγει, 10.000 – 15.000 ευρώ. Έχω δώσει στη συγκεκριμένη γυναίκα πάνω από 120.000 ευρώ».

Και συνέχισε: «Δεν παίζει το σενάριο να μην μπορείς, θα έχεις κυρώσεις άσχημες, δεν παίζει, θα σου κόψουν πρόστιμα, πήγαινε μετά στο πρόστιμο και πλήρωσε το έκανε και μία άλλη γνωστή μου, η οποία της φάνηκαν πολλά τα 2.500 και τελικά πλήρωσε 5.000 ευρώ».

Ποια είναι η «Νάνσυ»
«Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο» είχε γράψει στην καταγγελία του, τον Απρίλιο, ο επιχειρηματίας από το κέντρο της Αθήνας, σύμφωνα με την ΕΡΤ, περιγράφοντας μια κυρία που συστήνεται ως Νάνσυ, η οποία λέει στους μαγαζάτορες ότι μπορεί να μεσολαβήσει, ώστε να μη σφραγιστεί η επιχείρηση τους, αλλά εννοείται με το αζημίωτο.

Οι Αδιάφθοροι της ελληνικής αστυνομίας, που ανέλαβαν δράση, ξεσκέπασαν μια πολυμελή συμμορία από ιδιώτες και δημοσίους υπαλλήλους, με αρχηγoύς μια 43χρονη γυναίκα από την Πάτρα και έναν 64χρονο άνδρα από την Αθήνα, ο οποίος είχε ως βασικό ρόλο την καθοδήγηση Τμηματάρχη Δημοτικού Αστυνομικού Τμήματος, για να δρα στο πλαίσιο της οργάνωσης

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook