Η φωτιά στην Κόρινθο ξεκίνησε από την Στιμάγκα και αυτή την στιγμή πλησιάζει το χωριό Κούτσι του Δήμου Νεμέας.

Μια ”ανάσα” από το Κούτσι Νεμέας βρίσκεται το πύρινο μέτωπο που ξεκίνησε από την Στιμάγκα του Δήμου Βέλου – Βόχας και έλαβε ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Για την κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς στην Κόρινθο επιχειρεί τεράστια δύναμη της Πυροσβεστικής: 140 πυροσβέστες με 45 οχήματα, 6 ομάδες πεζοπόρο, 11 ελικόπτερα, 6 Καναντέρ, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε από δασική έκταση στην Στιμάγκα, ωστόσο το πύρινο μέτωπο αρκετών χιλιομέτρων, έκαψε αμέτρητες καλλιέργειες και μελίσσια, με τους παραγωγούς να βρίσκονται σε απόγνωση και να δηλώνουν ότι χάνονται οι κόποι μιας ολόκληρης χρονιάς. Στην περιοχή καλλιεργείται κυρίως σουλτανίνα.

Αυτή την ώρα, οι πύρινες φλόγες βρίσκονται μια ΄΄ανάσα” από το χωριό Κούτσι του Δήμου Νεμέας. Στο σημείο βρίσκεται ο Δήμαρχος Νεμέας Κώστας Φρούσιος και οι τέσσερις Αντιδήμαρχοι κ. Μούσχουρας, Σκάζας, Ρογκάκης και Γιαννακόπουλος, σύμφωνα με το korinthostv.gr .

Όπως είπε ο Θανάσης Μανάβης, δήμαρχος Βέλου, στο LiveNews η περιοχή δεν είχε νερό, γεγονός που προκαλούσε προβλήματα με την κατάσβεση της φωτιάς.

«Γλιτώσαμε την τελευταία στιγμή με υδροφόρες που κουβαλήσαμε από όμορους δήμους. Έχουμε κάνει τεράστια προσπάθεια με εθελοντές, έχει ενεργοποιηθεί ο κρατικός μηχανισμός», δήλωσε στο MEGA.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook