Στους 40.4 °C η μέγιστη θερμοκρασία. 141 σταθμοί του meteo.gr/Ε.Α.Α με θερμοκρασία πάνω από 37 °C

Στη Σκάλα Μεσσηνίας, καταγράφηκε η μέγιστη θερμοκρασία ενώ συνολικά σε 7 περιοχές η θερμοκρασία ήταν στους 40 βαθμούς και άνω.

Ο καιρός θα συνεχίσει με πολύ ζέστη και υψηλές θερμοκρασίες και τις επόμενες ημέρες, καθώς οι μετεωρολόγοι έχουν προειδοποιήσει εδώ και ημέρες για καύσωνα διαρκείας, ενώ σήμερα και η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο καιρού σημειώνοντας πως ο υδράργυρος θα κινηθεί σε υψηλά επίπεδα και θα διατηρηθεί έτσι τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή 19/7 (Δείτε εδώ το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ)

Όπως σημειώνει το meteo η επικράτηση πολύ υψηλών θερμοκρασιών για 5η συνεχόμενη ημέρα στη χώρα μας, ξεπερνώντας ακόμα και τους 38-40 βαθμούς Κελσίου σε πολλές περιοχές, συμβάλλει στη διατήρηση της θερμής επιβάρυνσης και της σχετικής επικινδυνότητας για την ανθρώπινη υγεία σε υψηλά επίπεδα.

Συνεχίζονται για 5η συνεχόμενη μέρα οι καταγραφές υψηλών θερμοκρασιών από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Όπως φαίνεται στον χάρτη της εικόνας που ακολουθεί, η μέγιστη θερμοκρασία την Παρασκευή 12/07 καταγράφηκε στη Σκάλα Μεσσηνίας και ήταν ίση με 40.4 °C. Επιπλέον, η μέση μέγιστη θερμοκρασία στη χώρα ήταν ίση με 34.7 °C, ενώ 141 από τους 504 ενεργούς σταθμούς (την παρούσα χρονική στιγμή) κατέγραψαν θερμοκρασίες άνω των 37 °C, από τους οποίους οι 7 κατέγραψαν θερμοκρασία άνω των 40 °C.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook