Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής με ισχυρές επίγειες δυνάμεις και 8 εναέρια μέσα που κατέφεραν και έθεσαν υπό έλεγχο γρήγορα τη μεγάλη φωτιά στο Λαύριο

Σε 30 λεπτά αντιμετωπίστηκε η φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στο Λαύριο, στη περιοχή της Ποσειδωνίας , όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Ο Βασίλης Κικίλιας τονίζει μεταξύ άλλων για τη φωτιά που ξέσπασε στο Λαύριο ότι «οι εκκενώσεις έγιναν άμεσα και με ασφάλεια» και προσθέτει ότι «αν δεν αντιμετωπιζόταν τόσο γρήγορα και έγκαιρα θα μπορούσε να έχει ολέθριες συνέπειες».

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του κ. Κικίλια: «Η πυρκαγιά στο Λαύριο ξέσπασε σε δασική έκταση, δίπλα σε κατασκηνώσεις, σπίτια και παραλία γεμάτη λουόμενους. Αν δεν αντιμετωπιζόταν τόσο γρήγορα και έγκαιρα θα μπορούσε να έχει ολέθριες συνέπειες. Οι εκκενώσεις έγιναν άμεσα και με ασφάλεια. Σε 30 λεπτά οι πυροσβέστες μας, οι δυνάμεις πολιτικής προστασίας και τα 6 εναέρια μέσα κατάφεραν να την αντιμετωπίσουν επιτυχώς πριν απειλήσει ζωές και περιουσίες».

Για την κατάσβεση της φωτιάς που εκδηλώθηκε στην περιοχή της Κάτω Ποσειδωνίας στο Λαύριο κινητοποιήθηκαν άμεσα ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής αλλά και της αστυνομίας καθώς στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν διάσπαρτες παραθεριστικές κατοικίες αλλά και κατασκηνώσεις.
Συγκεκριμένα κινητοποιήθηκαν, 92 πυροσβέστες με 25 οχήματα 6 ελικόπτερα, 2 αεροσκάφη και πέντε πεζοπόρα τμήματα. Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνέδραμαν και υδροφόρες των ΟΤΑ ενώ στην στην περιοχή έπευσε και πλωτό μέσο του Πυροσβεστικού Σώματος.

Για τη φωτιά ήχησε δύο φορές το 112. Την πρώτη ενημέρωσε τους πολίτες για την εκδήλωση της φωτιάς και τη δεύτερη τους κάλεσε να απομακρυνθούν από την περιοχή της Ποσειδωνίας προς την Ανάβυσσο.

Λίγο πριν τις 6 το απόγευμα της Κυριακής οι Πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να την θέσουν υπό έλεγχο, ωστόσο οι προσπάθειες τους συνεχίζονταν για τις μικροεστίες αλλά και την αντιμετώπιση των αναζωπυρώσεων.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook