Σε επιφυλακή ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής για το φόβο των αναζωπυρώσεων

Σε τέσσερις ανήλθαν οι τραυματίες από την πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα σε δασική έκταση στο Σοφικό Κορινθίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, ο τέταρτος τραυματίας είναι πυροσβέστης πενταετούς υποχρέωσης με καταγωγή από το Σοφικό Κορινθίας, ο οποίος επιχείρησε μαζί με τους συναδέλφους του εθελοντικά καθώς δεν είχε βάρδια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Korinthostv.gr, o ιατρός και Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου στο Τομέα της Δημόσιας Υγείας, Χρυσοβαλάντης Μέλλος, που βρισκόταν στο πύρινο μέτωπο, ενημερώθηκε για την έντονη αδιαθεσία του πυροσβέστη.

Με τη σειρά του ενημέρωσε άμεσα το ΕΚΑΒ και τον συνόδευσε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου. Κατά τη διακομιδή του, στο ύψος των Λουτρών Ωραίας Ελένης, ο άνδρας υπέστη την πρώτη ανακοπή, με τον κύριο Μέλλο να τον επαναφέρει στη ζωή.

Στη συνέχεια και ενώ βρισκόταν εντός του νοσοκομείου Κορίνθου, παρουσία του κυρίου Μέλλου και όλων των καρδιολόγων, ο πυροσβέστης υπέστη τη δεύτερη ανακοπή. Οι ιατροί υπέβαλλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να τον επαναφέρουν στη ζωή, όπως και έγινε, ωστόσο κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του σε νοσοκομείο της Αττικής, όπου και νοσηλεύεται μέχρι τώρα.

Σημειώνεται ότι κατά την κατάσβεση της πυρκαγιάς τρεις ακόμη πυροσβέστες τραυματίστηκαν ελαφρά και διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Κορίνθου. Πρόκειται για έναν επιπυραγό με θλαστικά τραύματα από πτώση, έναν αρχιπυροσβέστη με κάταγμα στο χέρι και έναν εποχικό πυροσβέστη με ελαφρά εγκαύματα στο χέρι και στο πρόσωπο

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η φωτιά που ξέσπασε στις 11:30 το πρωί στο Σοφικό Κορινθίας και αναπτύχτηκε γρήγορα σε πυκνό δάσος αλλά πλέον δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, μόνο ορισμένες εστίες πίσω από το βουνό. Ωστόσο όλο το βράδυ θα παραμείνουν εκεί οι πυροσβεστικές δυνάμεις για τον φόβο αναζωπύρωσης.

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι μήνυμα από το 112 ήχησε στους πολίτες που βρίσκονται στην περιοχή να παραμείνουν σε ετοιμότητα.

Ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις κινητοποιήθηκαν από την πρώτη στιγμή, καθώς η φωτιά εκδηλώθηκε σε πολύ πυκνό πευκοδάσος σε συνθήκες ακραίου καύσωνα. Μάχη με τις φλόγες έδωσαν 22 εναέρια μέσα (10 αεροσκάφη και 12 ελικόπτερα), 140 πυροσβέστες, 6 ομάδες δασοκομάντος και και 37 οχήματα. Συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ, μηχανήματα έργου από ΓΕΕΘΑ και ΟΤΑ, καθώς και εθελοντές.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις