Στη Σκάλα Μεσσηνίας το θερμόμετρο λίγο έλειψε να αγγίξει τους 42 βαθμούς Κελσίου. Συνεχίζεται και αύριο η ζέστη , Το «διάγραμμα αλήθειας¨του Κλέαρχου Μαρουσάκη.

Συνεχίζονται για δέκατη τρίτη συνεχόμενη ημέρα οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες στη χώρα μας. Η μέγιστη θερμοκρασία το Σάββατο 20/07 καταγράφηκε στη Σκάλα Μεσσηνίας (41.7 °C) και ακολούθησε το Αστέρι Λακωνίας (41.3 °C) και το Ελαφονήσι Χανίων (40.9 °C). Στον χάρτη της εικόνας που ακολουθεί παρουσιάζεται η κατανομή της μέγιστης θερμοκρασίας στη χώρα σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Όπως προκύπτει από τις σχετικές πληροφορίες που επίσης παρουσιάζονται στην εικόνα αυτή, η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 37 °C σε 159 από τους 521 επί του παρόντος ενεργούς σταθμούς (ποσοστό ~30%). Η μέση μέγιστη θερμοκρασία ήταν ίση με 34.8 °C, τιμή χαμηλότερη αυτής της 18/07 (36.5 °C) και της 19/07 (35.6 °C).

Αρναούτογλου: Πέφτει 10 βαθμούς η θερμοκρασία το ερχόμενο Σάββατο
Ο Σάκης Αρναούτογλου έδωσε τις θερμοκρασίες των επομένων ημερών, όπου φαίνεται η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι οι μέγιστες θερμοκρασίας, σε σχέση με σήμερα, θα σημειώσουν πτώση περίπου 10 βαθμών Κελσίου το επόμενο Σάββατο.

Η ανάρτηση Μαρουσάκη – Το διάγραμμα αλήθειας και προσοχή στους …κεραυνούς
“Μερικά 24ωρα υπομονή θα πρέπει να κάνουμε σε ότι αφορά το έντονο και παρατεταμένο κύμα ζέστης μιας και προς τα μέσα της νέας εβδομάδας φαίνεται ικανοποιητική πτώση του υδραργύρου όπου σύμφωνα και με το “διάγραμμα της αλήθειας” φαίνεται να προσεγγίζουμε μετά από πολύ καιρό τα κανονικά για την εποχή επίπεδα που είναι περίπου οι 35° βαθμοί κελσίου σε ότι αφορά τις μέγιστες θερμοκρασίες”, αναφέρει ο μετεωρολόγος και σημειώνει:

“Μάλιστα αυτή η υποχώρηση του υδραργύρου θα συνοδευτεί και από έντονη αστάθεια η οποία θα κάνει αισθητή την παρουσία της από το Σαββατοκύριακο με μπόρες και τοπικά ισχυρές καταιγίδες προς τα κεντρικά και βόρεια και με έμφαση τις απογευματινές και πρώτες βραδινές ώρες.

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΚΕΡΑΥΝΟΥΣ!!!!
Ακολουθεί το “διάγραμμα της αλήθειας” για την πορεία της θερμοκρασίας όπου από τις 23 του μήνα και στη συνέχεια γίνεται έντονα φανερή η υποχώρηση του υδραργύρου πλησιάζοντας τους 35° περίπου βαθμούς (κόκκινη ευθεία) μια σχεδόν κανονική για την εποχή θερμοκρασιακή τιμή”.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook