Σύμφωνα με τους γιατρούς ο συνοριοφύλακας σώθηκε για δύο χιλιοστά.Αν η σφαίρα τον είχε πετύχει πιο πέρα θα έχανε το λεπτό έντερο.

Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του Διδυμοτείχου o συνοριοφύλακας που τραυματίστηκε από πυροβολισμούς στον Έβρο και χειρουργήθηκε.

Ο συνοριοφύλακας πυροβολήθηκε από άγνωστα άτομα που βρίσκονταν στην τουρκική πλευρά, κατά τη διάρκεια επιχείρησης αποτροπής παράνομης εισόδου μεταναστών στη χώρα μας.

Ο 57χρονος συνοριοφύλακας χθες το απόγευμα δέχθηκε πυρά από άγνωστα άτομα, ενώ έκανε περιπολία στο Σουφλί του Έβρου. Ο συνοριοφύλακας υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση προκειμένου να αντιμετωπιστεί το τραύμα που φέρει στην αριστερή κοιλιακή περιοχή και αναρρώνει στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 57χρονος τραυματίας δέχτηκε τουλάχιστον τρεις πυροβολισμούς με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να διακομισθεί με το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Σουφλίου, στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου.
Οι γιατροί δεν έβγαλαν τη βολίδα, γιατί υπήρχε κίνδυνος για τη ζωή του, και θα την αποβάλλει ο οργανισμός του.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, ο συνοριοφύλακας σώθηκε για δύο χιλιοστά. Οι γιατροί που τον χειρούργησαν σημείωσαν πως αν η σφαίρα τον είχε πετύχει μόλις δύο χιλιοστά πιο πέρα, τότε θα μπορούσε να είχε χάσει το λεπτό έντερό του.

Όπως έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής λίγο μετά τις 6 το απόγευμα του Σαββάτου ο τραυματίας μαζί με συναδέλφους του πραγματοποιούσαν περιπολία κοντά στη θέση Αμπέλια, σε σημείο που δεν υπάρχει φράχτης. Κάποια στιγμή ενώ έκαναν περιπολία άγνωστα άτομα από την τουρκική πλευρά πυροβόλησαν προς την πλευρά τους, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο 57χρονος.

Ένα από τα σενάρια που εξετάζουν οι ελληνικές αρχές, σύμφωνα με την ΕΡΤ είναι κάποιος διακινητής να ήταν αυτός που άνοιξε πυρ προς την πλευρά των συνοριοφυλάκων προκειμένου να περάσουν παράνομα στη χώρα παράτυποι μετανάστες. Ωστόσο, οι αστυνομικοί αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για το ποιος ήταν ο δράστης του συγκεκριμένου περιστατικού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για το επεισόδιο 
«Σήμερα, Σάββατο 20 Ιουλίου 2024 και περί ώρα 18.20 σε παρέβρια περιοχή του Σουφλίου Έβρου, Έλληνες συνοριοφύλακες που περιπολούσαν στην περιοχή και κατά τη διάρκεια επιχείρησης αποτροπής παράνομης εισόδου μεταναστών από την Τουρκία στη χώρα μας, δέχθηκαν πυροβολισμούς από άγνωστα άτομα ευρισκόμενα στην τουρκική πλευρά. Από τους πυροβολισμούς τραυματίσθηκε Έλληνας συνοριοφύλακας, ο οποίος μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου για παροχή πρώτων βοηθειών. Το όλο περιστατικό ερευνάται από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές»

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook