Καλύτερη είναι πλέον η εικόνα στη φωτιά που ξέσπασε γύρω στις 14:40 το μεσημέρι της Δευτέρας σε δασική έκταση στο Συκάμινο Ωρωπού.

Μεγάλη μάχη δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Συκάμινο Ωρωπού, το μεσημέρι της Δευτέρας (22.7.24).

Φωτιά στο Συκάμινο Ωρωπού – Σε εξέλιξη το μέτωπο, ρίψεις από εναέρια from Orange Press Agency on Vimeo.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Επιχειρούν 11 εναέρια μέσα, 7 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα, όπως ενημέρωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης, μιλώντας στο ΕΡΤNews.

Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν 73 πυροσβέστες με 16 οχήματα και 5 ομάδες πεζοπόρων ενώ αυτή την ώρα η εικόνα είναι πολύ καλύτερη.

Για τη φωτιά στον Ωρωπό εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της περιοχής, καλώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

Β. Βαθρακογιάννης: «Η πυρκαγιά εξελίσσεται σε επικλινές έδαφος και δημιουργεί τον δικό της καιρό»
«Εξελίσσεται σε αγροτοδασικά τεμάχια αυτή τη στιγμή η πυρκαγιά. Οι επίγειες δυνάμεις πραγματοποιούν πλήρη εκμετάλλευση των τοπογραφικών δεδομένων, προκειμένου να σταματήσουν την έντασή της» εξήγησε ο κ. Βαθρακογιάννης. και συνέχισε: «Έχουν αναπτυχθεί στο σημείο 11 εναέρια μέσα, 7 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για το συντονισμό τους».

«Αυτή τη στιγμή δε φαίνεται να υπάρχει κάποιος κίνδυνος για τον οικισμό» τόνισε ακόμη.
«Ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν αυτή τη στιγμή, η πυρκαγιά εξελίσσεται σε επικλινές έδαφος άρα δημιουργεί το δικό της καιρό. Σε κάθε περίπτωση βρίσκεται σε εξέλιξη και γίνονται ενέργειες για τον περιορισμό της».

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ωρωπού, Γιάννης Δήμας είπε πως «επιχειρούν εναέριες δυναμεις και επίγειες. Όλες οι εθελοντικές δυνάμεις και η πολιτική προστασία του Δήμου βρίσκονται σε φάση δράσης. Η φωτιά ξεκίνησε απο αγροτολιβαδική έκταση και έχει κάψει και πευκοδάσος. Πιστεύω θα ελεγχθεί. Προς το παρόν είναι ελεγχόμενη η κατάσταση. Απέχει περίπου 2 χιλιόμετρα από το χωριό».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook