Την χτύπησε και την εγκατέλειψε τραυματισμένη στην Πατησίων. Η Ειρήνη Κουρούβανη υπερνικώντας την αναπηρία της 15 χρυσά, 8 αργυρά και 10 χάλκινα μετάλλια σε πανελλήνιους αγώνες στίβου.

Μοναδική περίπτωση για τον τρόπο που αντιμέτωπισε από πολύ μικρή τις δυσκολίες στην ζωή της η Ειρήνη Κουρούβανη, καθώς γεννήθηκε με μια σπάνια πάθηση που ονομάζεται αρθρογρύπωση, αποτελεί φωτεινό παράδειγμα δύναμης και έχει βραβευτεί από την Ακαδημία Αθηνών.

Η πρωταθλήτρια σε αγωνίσματα ατόμων με ειδικές ανάγκες, Ειρήνη Κουρούβανη, έζησε μια πρωτοφανή όταν ενώ βρισκόταν επί της Πατησίων με το αναπηρικό της αμαξίδιο, παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα, με τον οδηγό του να την εγκαταλείπει τραυματισμένη. Ως αποτέλεσμα της παράσυρσης έσπασε το πόδι της και διεκομίσθη με το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός».

Μετά το τροχαίο ο αλλοδαπός από τη Γεωργία εντοπίστηκε και συνελήφθη από σταθμό Ο.Π.Κ.Ε. στην οδό Επτανήσου στην Κυψέλη.

Πρόκειται για 36χρονο άνδρα , ο οποίος μάλιστα βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ και κατηγορείται για επικίνδυνη οδήγηση, σωματική βλάβη, στέρηση άδειας οδήγησης και για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος. Μάλιστα κατά το αλκοτέστ που του έγινε, διαπιστώθηκε πως οι τιμές αλκοόλ στο αίμα του κατά την πρώτη μέτρηση ήταν 0,75 mg/lt και 0,74 mg/lt κατά τη δεύτερη.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας:

«Συνελήφθη 36χρονος οδηγός αυτοκινήτου που παρέσυρε γυναίκα με αναπηρικό αμαξίδιο και εγκατέλειψε τον τόπο του τροχαίου ατυχήματος

Συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου, πρώτες πρωινές ώρες χθες (21-7-2024), από αστυνομικούς του Τμήματος Οδικών Τροχαίων Ατυχημάτων της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Αθηνών, 36χρονος αλλοδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, για επικίνδυνη οδήγηση, σωματική βλάβη, στέρηση άδειας οδήγησης και για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος.

Ειδικότερα, ο εν λόγω οδηγός κινούμενος στην οδό Πατησίων, παρέσυρε γυναίκα με αναπηρικό αμαξίδιο (με κινητήρα), η οποία βρίσκονταν στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας και την εγκατέλειψε τραυματισμένη, διαφεύγοντας από τον τόπο του τροχαίου ατυχήματος.

Αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. που περιπολούσαν στην περιοχή και ενημερώθηκαν για το τροχαίο ατύχημα που έλαβε χώρα με εγκατάλειψη του υπαίτιου οδηγού, προέβησαν σε αδιάκοπες αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή, όπου τελικά εντοπίστηκε, μετά από λίγο, ο εμπλεκόμενος οδηγός, ακινητοποιήθηκε και οδηγήθηκε στην έδρα της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Αθηνών. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών».

Η ιστορία της Ειρήνης Κουρούβανη

Η 56χρονη σήμερα αθλήτρια Ειρήνη Κουρούβανη, η οποία έχει συμμετάσχει σε παγκόσμια πρωταθλήματα σε 4 διαφορετικά αθλήματα. Ειδικότερα, έχει λάβει μέρος σε 7 παγκόσμια πρωταθλήματα 4 διαφορετικών αθλημάτων: α) στίβος Αθήνα- 1997) β) αθλητικός χορός (Ολλανδία 1998) γ) άρση βαρών σε πάγκο (Μαλαισία- 2002, Ν. Κορέα- 2006, Μαλαισία- 2010) δ) Ιστιοπλοΐα (Ολλανδία- 2016, Ισπανία- 2019). Το 2015 έλαβε μέρος στην πρώτη παγκοσμίως υποβρύχια παράσταση χορού, Drops of breath Έχει χορέψει στο φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου καθώς και στο διεθνές φεστιβάλ χορού Καλαμάτας. Επιπλέον, έχει λάβει μέρος στα εκπαιδευτικά προγράμματα της Ολυμπιακής Εκεχειρίας.

Η Ειρήνη Κουρούβανη έχει γεννηθεί με μια σπάνια πάθηση που ονομάζεται αρθρογρύπωση. Μεγάλωσε σε ένα μικρό χωριό της Ηλείας και σπούδασε στο Πολιτικό της Νομικής. Το 1992 βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών για το τρόπο αντιμετώπισης της ζωής υπερνικώντας τις δυσχέρειες της αναπηρίας της.
Η συγκεκριμένη πάθηση προκαλεί δυσκαμψία και λέπτυνση των άκρων, οδηγώντας στην περιορισμένη τους λειτουργικότητα και η Ειρήνη μέχρι τα 8 της χρόνια είχε χάσει το μέτρημα από τα χειρουργεία και τις μέρες που είχε περάσει στο νοσοκομείο…

Ήταν φοιτήτρια όταν ένας φίλος την οδήγησε στο ΟΑΚΑ όπου διεξάγονταν αγώνες με αμαξίδια κι από εκείνη τη στιγμή μπήκε στη ζωή της κι ο αθλητισμός. Για την Ειρήνη τίποτα δεν θα μπορούσε να σταθεί εμπόδιο και το μικρό κοριτσάκι που δεν μπορούσε να σταθεί στα πόδια του μέχρι την ηλικία των 8 ετών (και μετά με τη βοήθεια τεχνητών μελών) τώρα πια έκανε στίβο και το ειδικό αμαξίδιο ήταν το δικό της ποδήλατο.

Από το 1988 έως το 2000 απέσπασε 15 χρυσά, 8 αργυρά και 10 χάλκινα μετάλλια σε πανελλήνιους αγώνες στίβου για άτομα με ειδικές ανάγκες, κι αφού τα είχε σαρώσει όλα και είχε αντιληφθεί ότι μπορεί να σηκώνει πολλά… βάρη, άρχισε την άρση βαρών.

Γρήγορα βρέθηκε στην Εθνική Ομάδα, συμμετείχε σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα φτάνοντας έως και την 3η θέση.

Από το 2008 ασχολείται και με την ιστιοπλοία , ενώ κάνει και καταδύσεις , όπου όπως λέει νιώθει μοναδικά μόλις βάλει το κεφάλι της στο νερό, ενώ της αρέσει ο βυθός γιατί περπατά χωρίς να έχει πάτωμα!

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook