Έντεκα άνθρωποι απεγκλωβίστηκαν από τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στη στοά του Θεάτρου «Broadway (Μπροντγουέι)», λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Υπό έλεγχο έχει τεθεί η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε τα μεσάνυχτα στη στοά του Θεάτρου «Broadway (Μπροντγουέι)» στη συμβολή των οδών Αγίου Μελετίου και Πατησίων στο κέντρο της Αθήνας.

Παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει σχεδόν 10 ώρες από το ξέσπασμα της πυρκαγιάς στη στοά του θεάτρου Μπρόντγουεϊ, οι συνθήκες στην περιοχή είναι πραγματικά αφόρητες. Σύμφωνα με την ΕΡΤ επικρατούν πολύ υψηλές θερμοκρασίες που αναδύονται από το υπόγειο της στοάς όπου στεγάζονται το θέατρο και διάφορα καταστήματα εστίασης αλλά και καπνός.

Οι πυροσβέστες χρησιμοποιούν ειδικά εργαλεία προκειμένου να βοηθήσουν να απεγκλωβιστεί καπνός από τα υπόγεια. Στο σημείο επιχειρούν περισσότεροι από 25 πυροσβέστες με 8 οχήματα.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας έγιναν και 11 απεγκλωβισμοί κατοίκων από το πολυώροφο κτίριο με το ειδικό βραχιονοφόρο όχημα. Μια γυναίκα μάλιστα, η οποία μίλησε και στην ΕΡΤ, χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο καθώς αντιμετώπισε αναπνευστικά προβλήματα.

Αυτή τη στιγμή η προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων εστιάζει στο υπόγειο κυρίως της στοάς καθώς δεν έχουν καταφέρει να σβήσουν πλήρως τη φωτιά.

Υπάρχει πάρα πολύ μεγάλο πυροθερμικό φορτίο, πολύ υψηλές θερμοκρασίες και επιχειρούν φορώντας ασφυξιογόνα μάσκες, έχοντας παροχή οξυγόνου και φυσικά για λίγα λεπτά λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που αναπτύσσονται.

Πως εκδηλώθηκε η φωτιά
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα, περί τις 23.37, στον υπόγειο χώρο καφετέριας η οποία στεγάζεται σε πενταώροφο κτίριο. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει καεί το καφέ αλλά και το θέατρο που βρισκόταν κοντά.

Η Πυροσβεστική ενημερώθηκε από κατοίκους της οδού Αγίου Μελετίου για πυκνό καπνό να βγαίνει από τη στοά του Θεάτρου «Broadway (Μπρόντγουέϊ)» στην Αθήνα.

Δεν επεκτάθηκε σε παρακείμενα κτίρια, ωστόσο αναδυόταν πυκνός καπνός.

Τμήμα της οδού Αγίου Μελετίου ανάμεσα στην 3η Σεπτεμβρίου και την Πατησίων έκλεισε για την επιχείρηση της Πυροσβεστικής.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook