Η υπόθεση αφορά τις καταγγελίες ενός 19χρονου, ο οποίος ήταν στο παρελθόν τρόφιμος σε δομή, και ενός 15χρονου, που συνεχίζει να φιλοξενείται στην «Κιβωτό του Κόσμου»

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου θα βρεθεί ο ιδρυτής της Κιβωτού του Κόσμου, πατέρας Αντώνιος με απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών.

Η υπόθεση αφορά τις καταγγελίες ενός 19χρονου, ο οποίος ήταν στο παρελθόν τρόφιμος σε δομή, και ενός 15χρονου, που συνεχίζει να φιλοξενείται στην «Κιβωτό του Κόσμου».

Σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες, οι πράξεις για τις οποίες θα δικαστεί ο πατέρας Αντώνιος αφορούν για τον 19χρονο το διάστημα από Σεπτέμβριο του 2020 έως και τον Αύγουστο του 2022, έχοντας συμπληρώσει τα 14 έτη του, ενώ για τον 15χρονο το καλοκαίρι του 2022 όταν ο παθών ήταν 13 ετών.

Σύμφωνα με τη δικογραφία αναφορικά με την σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος του 15χρονου σημειώνεται: «Καλούσε τον ανωτέρω ανήλικο, με τον οποίο είχε αναπτύξει σχέση εμπιστοσύνης στο δωμάτιο που χρησιμοποιούσε στην Δομή Φιλοξενίας, και αρχικά συζητούσαν, τον προσκαλούσε να καθίσει δίπλα του στο κρεβάτι που είχε ξαπλώσει και μετά από μία δυο φορές που έγινε αυτό, άρχισε να τον χαϊδεύει σε όλο το σώμα πάνω από τα ρούχα που φορούσε και στη συνέχεια θώπευε τα οπίσθιά του μέσα από τα ρούχα», αναφέρει το βούλευμα για τον πατέρα Αντώνιο.

«Είναι όλα ψέματα», υποστηρίζει ο ιδρυτής της «Κιβωτού του Κόσμου », ο οποίος από την πρώτη στιγμή αρνείται τα πάντα.

Η καταγγελία του 19χρονου

Σύμφωνα με την καταγγελία, την οποία υπέβαλε ένας 19χρονος, ο πατέρας Αντώνιος φέρεται να προέβαινε σε ασελγείς πράξεις σε βάρος του, τόσο όταν τον φώναζε στο δωμάτιό του, αλλά ακόμη και σε κοινή θέα.

«Καθώς έκανε πως με έπνιγε στο νερό, άρχισε να βάζει το χέρι του μέσα στο μαγιό μου. Στην αρχή, προσπάθησα να το δικαιολογήσω με την αγάπη που του είχα και δεν έλεγα τίποτα. Στην πορεία φοβόμουν και δεν ήξερα πώς να το αντιμετωπίσω», ανέφερε στην καταγγελία του ο 19χρονος.

Με το ίδιο βούλευμα διατηρούνται οι περιοριστικοί όροι που είχαν επιβληθεί στον πατέρα Αντώνιο μετά την απολογία του:

– χρηματική εγγύηση 10.000
– εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα
– απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, προκειμένου, όπως σημειώνεται, να εξασφαλιστεί η παρουσία του στη δίκη.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook