Αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος ο ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας «Άλλος Άνθρωπος». Δίωξη ασκήθηκε τόσο στην μητέρα του όσο και στον γαμπρό του. Ο ίδιος αρνείται . Για 600.000 ευρώ κάνει λόγο το κατηγορητήριο .

Ποινική δίωξη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος του ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας «Άλλος Άνθρωπος», Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου, της μητέρας του και του γαμπρού του.

Η δίωξη ασκήθηκε μετά από πολύμηνη έρευνα της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος που έκανε φύλλο και φτερό τους λογαριασμούς της Κοινωνικής Κουζίνας, της μητέρα ς και του γαμπρού του.

Σύμφωνα με τα ευρήματα που έγιναν γνωστά, μεγάλο μέρος των χρημάτων που λάμβανε από δωρεές ο ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας κατέληγαν σε παικτικούς λογαριασμούς στοιχηματικών εταιριών.

Δίωξη ασκήθηκε στην μητέρα του και το γαμπρό του, καθώς από τους λογαριασμούς τους πέρασαν διάφορα ποσά προερχόμενα από τις δωρεές, χρήματα όμως που φέρεται να κατέληγαν στον ίδιο.

Ο γαμπρός του μίλησε στο MEGA ανέφερε πως δεν έχει ενημερωθεί για την ποινική δίωξη και πως ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος δεν τον έχει πάρει τηλέφωνο ούτε για ένα συγγνώμη.

«Όχι, δε μ’ έχει πάρει κανένας τηλέφωνο. Τίποτα δεν έχω μαζί του, ούτε καλημέρα δεν έχουμε. Με στεναχώρησε, ρε παιδί, γιατί πας να δώσεις μία βοήθεια και βρίσκεις το μπελά σου. Αλλά έπρεπε κι αυτός σαν άνθρωπος να πάρει ένα τηλέφωνο και να πει ένα συγγνώμη τουλάχιστον, αν υπάρχει φιλότιμο. Στεναχωρημένος είμαι, είναι οικογένεια μου, ανάμεσα τα παιδιά. Τι να πω και εγώ», είπε.

Το συνολικό ποσό που πέρασε σε παικτικούς λογαριασμούς την περίοδο 2020-2023 όπως του αποδίδεται, ξεπερνά τα 600.000 ευρώ.

Η δράση συνεχίζεται… σε άλλη βάση
Πωλητήριο έχει μπει στις παλιές εγκαταστάσεις της κοινωνικής κουζίνας, εκεί όπου διέμενε και ο ιδρυτής της.
Εφτά μήνες μετά το σάλο που προκλήθηκε με τις κατηγορίες για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης μαζί με δύο συγγενικά του πρόσωπα, ο «Αλλος Άνθρωπος» έχει εγκαταλείψει την βάση του, στην Μεγάλου Αλεξάνδρου .

Όπως αναφέρει όμως στα social media, η δράση του δρόμου συνεχίζεται

«Καφενείο θέλει να ανοίξει τώρα κάτι τέτοιο πήρε το αυτί μου. Ένα καινούργιο χώρο έχει βρει, τι να πω δεν ξέρω», είπε ο γαμπρός του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου, στο MEGA .

Στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται πως τα ραντεβού δίνονται συχνά σε δρόμους και πλατείες, ενώ το νέο στέκει φαίνεται να είναι στην οδό Αριστοτέλους στο κέντρο.

Το αμέσως επόμενο διάστημα οι τρεις κατηγορούμενοι θα κληθούν για νέα κατάθεση.

Αρνείται τις κατηγορίες
Από την πλευρά του, ο ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας πάντως από την πρώτη στιγμή αρνείται ότι έχει τελέσει οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη και ισχυρίζεται πως όλα τα χρήματα από τις δωρεές διατέθηκαν στην κοινωνική κουζίνα για τη σίτιση άπορων συνανθρώπων μας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook