«Μπορώ να κοιτάζω με το κεφάλι ψηλά και το βλέμμα καθαρό τον κόσμο», δηλώνει ο ιδρυτής της Κοινωνικής Κουζίνας «Άλλος Άνθρωπος», είπε αρνούμενος για τα βαριές κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν.

Την πρώτη του δήλωση έκανε μέσω των  συνηγόρων  του ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος ο ιδρυτής της Κοινωνικής Κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος» σε βάρος του οποίου , όπως έγινε γνωστό χθές, ασκήθηκε ποινική δίωξη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Μαζί του κατηγορούνται η μητέρα του και ο γαμπρός του.

Στην δήλωση που έκαναν οι συνήγοροι του για λογαριασμό του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου, αναφέρεται:
«Μέσω των δελτίων ειδήσεων και των ΜΜΕ πληροφορήθηκα πως ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος μου, χωρίς ούτε εγώ ούτε οι συνήγοροί μου να έχουμε ενημερωθεί, ως τώρα, αρμοδίως. Όπως μάλιστα αναφέρεται στα σχετικά ρεπορτάζ, κατηγορούμαι για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με μέλη την υπέργηρη, ηλικίας ογδόντα (80) ετών μητέρα μου και τον γαμπρό μου, βοσκό στην Αίγινα.

Από πλευράς μου είμαι πάντα εδώ, ουδέποτε κρύφτηκα, έχω παραδώσει στις Αρχές όλα τα στοιχεία, από τα οποία προκύπτει πως η κατηγορία για εγκληματική οργάνωση και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες δεν αντέχει σε λογική, κριτική και νομική σκέψη και άποψη», αναφέρει.

Και συνεχίζει: «Η θέση μου δεν έχει αλλάξει από την πρώτη στιγμή. Δεν έχω καταχραστεί ούτε ένα Ευρώ από τα χρήματα της Κοινωνικής Κουζίνας “Ο Άλλος Άνθρωπος”.

Ευθύς ως κληθώ από τις Δικαστικές Αρχές θα απαντήσω, για άλλη μία φορά, σε όλα όσα μου αποδίδονται, για να αποδειχθεί περίτρανα πως μπορώ να σας κοιτάζω με ψηλά το κεφάλι και καθαρό βλέμμα, όπως άλλωστε κάνω όλα αυτά τα χρόνια».

«Υ.Γ. Προαπαιτούμενο του πολιτισμού είναι η Δικαιοσύνη. Προαπαιτούμενο του κράτους δικαίου είναι να ενημερώνεται πρώτα ο κατηγορούμενος και μετά να γίνονται διαρροές», καταλήγει.

Η δίωξη σε βάρος του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου, ασκήθηκε μετά από πολύμηνη έρευνα της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος που έκανε φύλλο και φτερό τους λογαριασμούς της Κοινωνικής Κουζίνας, της μητέρα ς και του γαμπρού του.

Σύμφωνα με τα ευρήματα που έγιναν γνωστά, μεγάλο μέρος των χρημάτων που λάμβανε από δωρεές ο ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας κατέληγαν σε παικτικούς λογαριασμούς στοιχηματικών εταιριών.

Δίωξη ασκήθηκε στην μητέρα του και το γαμπρό του, καθώς από τους λογαριασμούς τους πέρασαν διάφορα ποσά προερχόμενα από τις δωρεές, χρήματα όμως που φέρεται να κατέληγαν στον ίδιο.

Το συνολικό ποσό που φέρεται να πέρασε σε παικτικούς λογαριασμούς την περίοδο 2020-2023 όπως του αποδίδεται, ξεπερνά τα 600.000 ευρώ.

Ο γαμπρός του μίλησε χτες στο MEGA ανέφερε πως δεν έχει ενημερωθεί για την ποινική δίωξη και πως ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος δεν τον έχει πάρει τηλέφωνο ούτε για ένα συγγνώμη.

«Όχι, δε μ’ έχει πάρει κανένας τηλέφωνο. Τίποτα δεν έχω μαζί του, ούτε καλημέρα δεν έχουμε. Με στεναχώρησε, ρε παιδί, γιατί πας να δώσεις μία βοήθεια και βρίσκεις το μπελά σου. Αλλά έπρεπε κι αυτός σαν άνθρωπος να πάρει ένα τηλέφωνο και να πει ένα συγγνώμη τουλάχιστον, αν υπάρχει φιλότιμο. Στεναχωρημένος είμαι, είναι οικογένεια μου, ανάμεσα τα παιδιά. Τι να πω και εγώ», είπε.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook