Στον οδηγό της νταλίκας έγινε αλκοστέστ και βγήκε αρνητικό , ενώ κρατείται

Παρά λίγο μεγάλη τραγωδία απειλήθηκε όταν ένα φορτηγό συγκρούστηκε με το τρένο της Γραμμής Χαλκίδα – Αθήνα, στην περιοχή της Γλύφας, έξω από την Αυλίδα.

Μια γυναίκα με την βοήθεια των σωστικών συνεργείων, απεγκλωβίστηκε μέσα από το βαγόνι του τρένου, το οποίο συγκρούστηκε σφοδρά με ένα φορτηγό κοντά στην Αυλίδα.

Η παρ’ ολίγο τραγωδία στις ράγες, συνέβη όταν ο οδηγός του φορτηγού έχασε τον έλεγχο του οχήματος πέφτοντας στο κενό, την ώρα που η διερχόμενη αμαξοστοιχία 1551, με 130 επιβάτες, εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα Χαλκίδα.

Η σύγκρουση ήταν αναπόφευκτη.

Μέσα στα βαγόνια επικράτησε αναστάτωση. Οι διερχόμενοι οδηγοί σαστίζουν.

Τρεις επιβάτες του τρένου από τους συνολικά 130, με ελαφρά τραύματα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Χαλκίδας, για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Oι δυο από τους τραυματίες είναι παιδιά, 12 και 16 ετών, μέλη προσκοπικών συλλόγων.

Η Αμαξοστοιχία 1551 αναμένεται να μεταφερθεί στην Οινόη εκεί όπου στη συνέχεια θα πάνε ειδικοί εμπειρογνώμονες για να διαπιστωθεί κάτω υπο ποιες συνθήκες σημειώθηκε η σύγκρουση έξω από την Χαλκίδα.
Μετά τη σύγκρουση, η κυκλοφορία των συρμών στο τμήμα Οινόη – Χαλκίδα διακόπηκε και οι επιβάτες μεταφέρθηκαν στον προορισμό τους με λεωφορεία.

Ο οδηγός της νταλίκας συνελήφθη ενώ τόσο σε αυτό όσο και στον οδηγό της αμαξοστοιχίας έγινε αλκοτέστ που βγήκαν αρνητικά.

Όπως υποστήριξε η εταιρεία που ανήκε το φορτηγό, ο οδηγός ανέφερε πως έσκασε το λάστιχο και κατέληξε κοντά στις γραμμές του τρένου. Μετά από 4 λεπτά πέρασε το τρένο το οποίο βρήκε πάνω στην γωνία του κοντέινερ που μετέφερε το φορτηγό, με αποτέλεσμα να διπλώσει η νταλίκα.

Η κίνηση των μηχανοδηγών που έσωσε ζωές στη σύγκρουση του τρένου με το φορτηγό

Όπως εξήγησε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, Παναγιώτης Τερεζάκης, οι δύο μηχανοδηγοί του τρένου χειρίστηκαν με επαγγελματισμό το απρόσμενο συμβάν, όταν δηλαδή είδαν το φορτηγό να βρίσκεται στις γραμμές, έξω από τη Χαλκίδα.

Όπως περιέγραψε ο κύριος Τερεζάκης, το ατύχημα έγινε σε καμπύλο τμήμα της γραμμής (στροφή) «και ο μηχανοδηγός αντιλήφθηκε το εμπόδιο σε μικρή απόσταση. Έκαναν χρήση της ακαριαίας πέδης.Υπολόγισαν ότι θα σταματούσαν στη νταλίκα, όμως πίσω από τη νταλίκα κρυβόταν το κοντέινερ που έκανε και τη μεγαλύτερη ζημιά.
Το ευτύχημα είναι ότι χτύπησε την καμπίνα των μηχανοδηγών στο δεξί μέρος και εκείνοι, έξυπνα ενεργώντας, πήγαν στο αριστερό μέρος και σώθηκαν».

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ, έχει ειδοποιηθεί ο Εθνικός Οργανισμός Διερεύνησης Αεροπορικών και Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων και Ασφάλειας Μεταφορών, στον οποίον -όπως και στη ΡΑΣ- θα παραδοθούν τα στοιχεία από το «μαύρο κουτί» του τρένου, δηλαδή ο ταχογράφος, ώστε να δουν την ταχύτητα την απόσταση πέδησης.

Στη συνέχεια θα εκδοθεί το πόρισμα. Ο κύριος Τερεζάκης τόνισε πάντως, ότι και οι δυο οδηγοί είναι σοκαρισμένοι αλλά καλά στην υγεία τους.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook