Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία - Την ενοχή τους είχε ζητήσει στην αγόρευσή της η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, κάνοντας λόγο ότι για συμβόλαιο θανάτου

Ανατροπή στην υπόθεση της άγριας δολοφονίας του δημοσιογράφου  Γιώργου Καραϊβάζ με την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου με την οποία παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση αθωώθηκαν οι δύο κατηγορούμενοι , 49 και 41 ετών που είχαν κατηγορηθεί για το φονικό.

Κατηγορούμενοι για την άγρια δολοφονία του δημοσιογράφου έξω από το σπίτι του στον Άλιμο ήταν δύο αδέλφια, 49 και 41, τα οποία αθώωθηκαν σήμερα λόγω αμφιβολιών.

Ο ένας κατηγορούμενος, ο 49χρονος, κρίθηκε αθώος λόγω αμφιβολιών κατά πλειοψηφία (5-2), με την πρόεδρο του δικαστηρίου και έναν δικαστή να είναι στη μειοψηφία. Κατά πλειοψηφία (6-1) κηρύχθηκε αθώος και ο 41χρονος αδελφός του και συγκατηγορούμενος του, με μειοψηφία μιας τακτικής δικαστικής λειτουργού.

Στην περίπτωση του 49χρονου, μειοψήφισαν ο πρόεδρος και μια δικαστής οι οποίοι είχαν την άποψη ότι πρέπει, κατ’ επιτρεπτή μεταβολή της κατηγορίας, να κηρυχθεί ένοχος για άμεση συνέργια σε ανθρωποκτονία και οπλοφορία και αθώος για οπλοχρησία.

Κατά πλειοψηφία (6-1) κηρύχθηκε αθώος και ο 41χρονος με μειοψηφία μιας τακτικής δικαστικής λειτουργού.
Σημειώνεται ότι οι δύο κατηγορούμενοι, που είναι αδέλφια, είχαν συλληφθεί τον Απρίλιο του 2023. Κατά την αγόρευσή της, τις προηγούμενες ημέρες, η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου είχε ζητήσει την ενοχή των δυο αδελφών, ενώ είχε αποδώσει το κίνητρο στις αποκαλύψεις που είχε προαναγγείλει για το οργανωμένο έγκλημα στη χώρα μας ο δημοσιογράφος. Τα δύο αδέλφια κατηγορούνταν για την «εκτέλεση» του συμβολαίου θανάτου.

Μεταξύ άλλων στην αγόρευση της η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου είχε αναφέρει:
«Με τα τελευταία του άρθρα, που μας προσκόμισε στο δικαστήριο ο συνάδελφός του, ο κ. Ασαριώτης, φαίνεται (σς το θύμα ) ότι είχε σκοπό να κάνει αποκαλύψεις για το οργανωμένο έγκλημα και ίσως ο λόγος να είναι αυτός. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση, ήταν αστυνομικός συντάκτης και μπορεί αυτά που έγραφε να ενόχλησαν. Είχε μεγάλη ροή πληροφοριών και από ποινικούς και από αστυνομικούς, πολλοί ζήλευαν το πως αντλούσε πληροφορίες.
Δεν έχουμε ποινική δίωξη για το οργανωμένο έγκλημα γιατί είναι πολύ δύσκολη η εξιχνίαση τέτοιων υποθέσεων.
Στις 9 Απριλίου τελειώνοντας το θύμα από την εργασία του, από την εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα”, επέστρεψε στο σπίτι, στάθμευσε το αυτοκίνητο στο παρκάκι, κατέβηκε από το αυτοκίνητο, μια μοτοσυκλέτα στάθμευσε εκεί, κατέβηκε ο συνοδηγός πυροβόλησε το θύμα και συνέχισε να τον πυροβολεί, με συνεχείς βολές. Αμέσως έφυγε με κατεύθυνση προς Άλιμο. Αυτόπτες μάρτυρες ήταν τρεις δημοτικοί υπάλληλοι που έκαναν εργασίες στο σημείο.
«Υπάρχουν ενδείξεις ότι το επαγγελματικό βαν συνδέεται με τη δολοφονία. Πραγματικά αν δεν υπήρχε το βαν, μπορεί να μην είχαμε φτάσει στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

Τον Απρίλιο 2023, λίγο πριν ολοκληρωθεί η δικογραφία, οι υπάλληλοι της εταιρείας κλήθηκαν να καταθέσουν στην Αστυνομια. Κανένας από τους υπαλλήλους δεν κατέθεσε για εργασίες της εταιρείας στον Άλιμο, εκτός από μια στενή συνεργάτιδα του ενός κατηγορουμένου που ήταν της απόλυτου εμπιστοσύνης του και ήταν πρόθυμη να του παρέχει άλλοθι.

Οι εγγραφές στα καρνέ μπορεί να έγιναν και την ίδια μέρα που συνελήφθησαν. Ήταν άδεια καρνέ που εύκολα κάποιος τα συμπλήρωνε. Με άλλο γραφικό χαρακτήρα είναι σημειωμένα.

Οι δράστες είχαν κάποιο συνεργό που τους ειδοποίησε για την άφιξη του θύματος. Λόγω της αδρεναλίνης έκαναν δυο γύρους από την περιοχή και τη δεύτερη φορά έκαναν τη δολοφονία».

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο αυτός που πυροβόλησε τον δημοσιογράφο Γιώργο Καραϊβάζ, δηλαδή ο εκτελεστής ήταν ο 41χρονος κατηγορούμενος και μικρότερος αδελφός, ενώ ο 49χρονος κατηγορείτο ως ο άμεσος συνεργός του.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook