Φωτιά κοντά σε σπίτια ξέσπασε με την Πυροσβεστική να κινητοποιεί μεγάλες δυνάμεις.

Φωτιά ξέσπασε στην Αγία Μαρίνα στο Κορωπί, σε χαμηλή βλάστηση κοντά σε σπίτια λίγο μετά τις 11 το πρωί της Πέμπτης, με τους ανέμους να πνέουν δυνατοί και να έχουν σκορπίσει ανησυχία για την εξέλιξη της .

Επιχειρούν επίγειες δυνάμεις, 75 πυροσβέστες με 4 ομάδες δασοκομάντος και 30 οχήματα, κινητοποιήθηκαν μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ ενώ στην μάχη της κατάσβεσης έχουν ριχτεί 6 εναέρια (2 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα).

Πραγματοποιούνται εκτροπές κυκλοφορίας στα σημεία
1. Λ. Αγίας Μαρίνας και Ταξιαρχών και
2. Καρπάθου και Ιθάκης

Κάτοικοι της περιοχής ανήρτησαν στο Facebook βίντεο από τη φωτιά που δείχνουν πόσο κοντά είναι στην κατοικημένη περιοχή

Πηγή Ellinas Yeorgiou

Εστάλησαν τρία μηνύματα 112 με το τρίτο να ειδοποιεί τους κατοίκους να απομακρυνθούν από Μεγάλο Μετόχι και Ξελαφτάκι προς τη Λεωφόρο Κορωπίου-Αγίας Μαρίνας.

Στις 11:25 εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα προς τους κατοίκους καλώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών. Λίγο αργότερα, στις 11:34, εκδόθηκε νέο 112, προκειμένου όσοι βρίσκονταν στο Μεγάλο Μετόχι Αγίας Μαρίνας Κορωπίου να απομακρυνθούν από την περιοχή και να κατευθυνθούν προς Λεωφόρο Κορωπίου-Αγίας Μαρίνας, ενώ στις 12:00 ήχησε εκ νέου το 112 καλώντας τους κατοίκους να απομακρυνθούν από Μεγάλο Μετόχι και Ξελαφτάκι Αγίας Μαρίνας Κορωπίου προς την οδό Αγίου Δημητρίου και την Παραλιακή Λεωφόρο.

Πηγή φωτογραφίας: Πυρκαγιά Ενημέρωση / Facebook

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook