Τέσσερις σεισμικές δονήσεις στα νότια της Κρήτης σημειώθηκαν με διαφορά λίγων λεπτών. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας λέει ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος

Tρεις σεισμοί 4,8, 4,5 και 4,1 Ρίχτερ και ένας νωρίτερα 3,5 βαθμών σημειώθηκαν το πρωί της Τρίτης στα νότια της Κρήτης, μέσα σε λίγα λεπτά.

Αναστάτωση προκάλεσε ο ισχυρός σεισμός που έγινε αισθητός στις 11.23 το πρωί της Τετάρτης στην Κρήτη , ενώ μέσα σε διάστημα λίγων λεπτών καταγράφηκαν στην ίδια περιοχή τουλάχιστον 3 δονήσεις άνω των 4 Ρίχτερ.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο ένας σεισμός εντάσεως 4,1 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 11:22, 19 χλμ. νότια της Μαμούς Ηρακλείου, με εστιακό βάθος τα 5 χλμ., ο δεύτερος σεισμός εντάσεως 4,8 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 11:23, 6 χλμ. ανατολικά/νοτιοανατολικά των Καλών Λιμένων Ηρακλείου, με εστιακό βάθος 3,8 χλμ. και ο τρίτος σεισμός εντάσεως 4,5 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 11:47, 22 χλμ. νότια/νοτιοανατολικά των Καλών Λιμένων, με εστιακό βάθος 5 χλμ.

Επίσης στις 11.11 το πρωί καταγράφηκε μια ακόμα σεισμική δόνηση, 3,5 Ρίχτερ, αυτή τη φορά στην θαλάσσια περιοχή δυτικά, βορειοδυτικά της Παλαιόχωρας.

Γεράσιμος Παπαδόπουλος για το μπαράζ σεισμών: Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας
Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος μιλώντας στο Cretalive για τις συνεχείς σεισμικές δονήσεις ήταν καθησυχαστικός.

Σε καθησυχαστικό τόνο, σχετικά με τους σεισμούς στην θαλάσσια περιοχή στα νότια του νόμου Ηρακλείου, ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος αναφέρει πως “δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας αφού το επίκεντρο είναι σε θαλάσσια περιοχή(νοτίως των Καλών Λιμένων), αλλά και το μέγεθος των σεισμών είναι ασήμαντο”.

Σε κάθε περίπτωση το φαινόμενο παρακολουθείται, αλλά δεν φαίνεται να εμπνέει καμία ανησυχία.

Ο σεισμολόγος, Κώστας Παπαζάχος, αφού επεσήμανε πως ο σεισμός δεν έγινε στον χώρο του Ηρακλείου, αλλά νότια της Κρήτης και νότια από τα Μάταλα, σε θαλάσσιο χώρο, σημείωσε: «Λίγη ώρα πριν έγινε άλλος ένας περίπου ίδιας έντασης. Πρόκειται για μια ακολουθία σεισμών που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή».

Τόνισε πως: «Κάθε ακολουθία κρύβει μια ανησυχία, δεν είναι κάτι ασυνήθιστο αυτό που συμβαίνει, είναι το γενικό τόξο και έχει μια επιμονή».

Τέλος, σχολιάζοντας το εστιακό βάθος υπογράμμισε: «Σε αυτό το σημείο υπάρχουν επιφανειακοί σεισμοί εδώ και δύο μήνες περίπου».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook