Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση με τη φωτιά στο μοναδικό πευκοδάσος της Ύδρας

Το μοναδικό πευκοδάσος της Ύδρας, πήρε φωτιά τον περασμένο Ιούνιο, μετά από πυροτεχνήματα που εκτοξεύτηκαν από θαλαμηγό στην οποία επέβαινε πάμπλουτος επιχειρηματίας από το Καζακστάν και η παρέα του.

Η φωτιά που ξέσπασε στο πευκοδάσος στην Ύδρα έσβησε εγκαίρως, παρόλα αυτά κάηκαν δεκάδες στρέμματα. Τότε τόσο τα μέλη του πληρώματος όσο και οι πλούσιοι επιβάτες που είχαν νοικιάσει τη θαλαμηγό είχαν αρνηθεί οποιαδήποτε ανάμιξη τους.

Ωστόσο μετά από μαρτυρίες ανθρώπων που επέβαιναν σε παραπλέοντα σκάφη ότι πριν από τη φωτιά είχε γίνει ρήψη πυροτεχνημάτων από τη συγκεκριμένη θαλαμηγό, ο καπετάνιος και το πλήρωμα συνελήφθησαν και κατηγορήθηκαν για εμπρησμό με ενδεχόμενο δόλο σε βαθμό κακουργήματος ενώ προφυλακίστηκαν ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος της θαλαμηγού.

Αντίθετα ο ολιγάρχης από το Καζακστάν και η παρέα του δεν είχαν καν ανακριθεί και την επομένη της φωτιάς στην Ύδρα έφυγαν για την πατρίδα τους. Μετά από έρευνα που έγινε αποδόθηκαν ευθύνες στο Λιμενικό καθώς δεν είχε ενημερωθεί σχετικά ο εισαγγελέας και είχε διαβιβαστεί αίτημα δικαστικής συνδρομής από την Ελλάδα στο Καζακστάν.

Ωστόσο μια σημαντική εξέλιξη στην έρευνα έρχεται σήμερα να ανατρέψει τα όσα έχουν δηλώσει οι κατηγορούμενοι.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA ένα από τα δύο προφυλακισμένα μέλη πληρώματος και συγκεκριμένα ο καπετάνιος παρουσιάστηκε στην ανάκριση και παραδέχθηκε την ρίψη πυροτεχνημάτων λέγοντας:

«Ναι ρίξαμε πυροτεχνήματα, εγώ τα έριξα. Βγήκαμε σε ένα βράχο κοντά στην παραλία κρατώντας μια συστοιχία βεγγαλικών, ένα απ αυτά έφυγε προς τα πίσω και πήγε στο δάσος».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook