Είναι διδάκτορας Κοινωνιολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και πτυχιούχος του Οικονομικού τμήματος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Για χρόνια δίδασκε και στην Σχολή Αξιωματικών της ΕΛΑΣ. Έχει καταγραφεί σε βίντεο να βάζει φωτιές.

Προφυλακίστηκε πριν από λίγο με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα ο 66χρονος καθηγητής της Κοινωνιολογίας που συνελήφθη από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) για εμπρησμό δάσους από πρόθεση κατ εξακολούθηση για 4 φωτιές που ξέσπασαν πριν από δύο μήνες στη Βάρη .

Ο συλληφθείς που δηλώνει συγγραφέας αρχαιολατρικών συγγραμμάτων, διδάκτωρ Κοινωνιολογίας και είχε διατελέσει και καθηγητής στην ακαδημία της ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκε την κατηγορία που του αποδίδεται, υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος τις επίμαχες ώρες των πυρκαγιών βρισκόταν στο σπίτι του, καθώς είναι κάτοικος της περιοχής.

Η ΕΛ.ΑΣ. αξιοποιώντας βιντεοληπτικό υλικό από τα σημεία έναρξης των πυρκαγιών, έφτασε στα ίχνη του 66χρονου, για τον οποίο εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης.

Ο 66χρονος συνελήφθη για εμπρησμό από πρόθεση 4 πυρκαγιών στην περιοχή Χέρωμα στη Βάρη Αττικής.

Το προφίλ του
Είναι σύμβουλος στη Διοίκηση του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης και επί 12 συναπτά έτη είχε διατελέσει καθηγητής στις σχολές μετεκπαίδευσης της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν καταθέσεις κατοίκων, οι οποίοι επιβεβαιώνουν ότι ο άντρας στο βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας, φαίνεται να είναι ο 66χρονος βάσει χαρακτηριστικών και ρούχων.

Από το βιντεοληπτικό υλικό της πρώτης ημέρας που έχουν στα χέρια τους οι Αρχές, φαίνεται ότι ο άνδρας διέρχεται από σημείο και σε σύντομο χρόνο αναπτύσσεται εστία φωτιάς.

Από το υλικό της δεύτερης νύχτας φαίνεται να ρίχνει φλεγόμενο αντικείμενο σε ξερά χόρτα χωρίς τελικώς να αναπτυχθεί πυρκαγιά. Στη συνέχεια κινείται λίγα μέτρα παραπάνω, όπου θέτει εστία σε ξερά χόρτα και απομακρύνεται, αφού όμως προηγουμένως έχει βεβαιωθεί ότι οι φλόγες πυκνώνουν.

«Δεν έχει κάνει τίποτα, δεν έχει ομολογήσει τίποτα. Είναι αθώος. Θα τα πούμε όλα μετά τη δίκη», λέει το περιβάλλον του καθηγητή.

Το σύνολο των στοιχείων, όπως και φωτογραφίες ντοκουμέντο, έχει διαβιβαστεί στις αρμόδιες ανακριτικές Αρχές.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook