Η 49χρονη υπάλληλος ζητούσε μίζα για να διεκπεραιώσει επίδομα αναπηρίας, αλλά ΄έπασε σταβ χέρια των Αδιάφθορων μετά από καταγγελία. Στο σπίτι της βρέθηκαν 62.000 ευρώ.

Η 49χρονη υπάλληλος του ΕΦΚΑ συνελήφθη επ αυτοφώρω να εισπράττει μίζα από γυναίκα η οποία είχε υποβάλλει αίτηση για τη χορήγηση του επιδόματος αναπηρίας στη μητέρα της.

Η γυναίκα αφού η υπάλληλος αρχικά απαίτησε 4000 ευρώ και στη συνέχεια έκανε σκόντο απαιτώντας 2000 ευρώ, προχώρησε σε καταγγελία στους Αδιάφθορους της ΕΛΑΣ που ξεκίνησαν την επιχείρηση για τη συλλογή στοιχείων και τη σύλληψη της υπαλλήλου του ΕΦΚΑ, που έγινε χτες 8 Αυγούστου.

Την ίδια ώρα η ΕΛΑΣ έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο ντοκουμέντο από τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι της υπαλλήλου που ζητούσε μίζα για επίδομα αναπηρίας. Τα χρήματα που βρέθηκαν συνολικά 62.000 ευρώ ήταν πακεταρισμένα σε φακέλους και χαρτιά και βέβαια κατασχέθηκαν.

Η υπάλληλος του ΕΦΚΑ ετέθη και σε αργία από τον Οργανισμό , ενώ εκτός από την ίδια κατηγορούμενος θα είναι και ο σύζυγος της ο οποίος, χωρίς να είναι υπάλληλος του ΕΦΚΑ, τη βοηθούσε στις παράνομες συναλλαγές.

Η υπάλληλος του ΕΦΚΑ συνελήφθη από τους αστυνομικούς μετά από συνάντηση που είχε με την καταγγέλλουσα προκειμένου να της καταβάλει 2.000 ευρώ, χρήματα που προσημειώθηκαν, για την έγκριση του επιδόματος αναπηρίας της μητέρας της. «Τα μισά όπως είχαμε πει». Αυτό είναι το μήνυμα που της απέστειλε αμέσως μετά την έγκριση του αιτήματος.

Η αναλυτική ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για την υπόθεση

Από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, συνελήφθη υπάλληλος του Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (Ε.Φ.Κ.Α.), για δωροληψία και παράβαση καθήκοντος, ενώ στη δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνεται και ο σύζυγός της κατηγορούμενος για συνέργεια σε δωροληψία.

Προηγήθηκε καταγγελία, σύμφωνα με την οποία υπάλληλος του Ε.Φ.Κ.Α., απαίτησε 4.000 ευρώ, προκειμένου να διεκπεραιωθεί υπόθεση καταβολής επιδόματος αναπηρίας, γεγονός που γνώριζε και ο σύζυγός της, ο οποίος επενέβαινε για την τελική διευθέτηση του ζητήματος.

Ακολούθησε αστυνομική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας εφαρμόστηκαν και ειδικές ανακριτικές τεχνικές και προέκυψε η εμπλοκή της υπαλλήλου, η οποία για την παρέμβασή της και τη θετική έκβαση του αιτήματος, ζήτησε την καταβολή του χρηματικού ποσού σε δύο ισόποσες δόσεις.

Σε αστυνομική επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε απογευματινές ώρες της Τετάρτης, 7 Αυγούστου 2024, η κατηγορούμενη συνελήφθη σε περιοχή της Αθήνας, μετά την παραλαβή προσημειωμένου χρηματικού ποσού.
Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• 61.850 ευρώ,
• το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ,
• κινητό τηλέφωνο,
• usb stick και
• ιδιόχειρες σημειώσεις.


Η συλληφθείσα οδηγήθηκε ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook