Διαρκής μάχη με τις φλόγες σε Βριλήσσια και Πεντέλη – Νέο μήνυμα για φωτιά στο Δέση Γέρακα

Εφιαλτικό σκηνικό για δεύτερο 24ωρο στην Αττική, εξαιτίας της τεράστιας πυρκαγιάς που μαίνεται εκτός ελέγχου από το μεσημέρι της Κυριακής.

Πάνω από 700 πυροσβέστες , 35 εναέρια μέσα, τοπική αυτοδιοίκηση και εθελοντές δίνουν μάχη για να περιορίσουν το μέτωπο, που ξεκίνησε από την περιοχή του Βαρνάβα, και με τη βοήθεια των πολύ ισχυρών ανέμων -εντάσεως 7 και 8 μποφόρ- επεκτάθηκε από τον Βαρνάβα προς Καπανδρίτι, Λίμνη Μαραθώνα, Γραμματικό, Σταμάτα, Ροδόπολη, πέρασε άμεσα στον Διόνυσο, την Πεντέλη, την περιοχή Κρασσά Βριλησσίων, μέχρι και το Πάτημα Χαλανδρίου,σε μια ακτίνα άνω των 30 χιλιομέτρων, ενώ αργά το απόγευμα ήχησε το 112 για φωτιά στο Δέση Γέρακα.

Το πύρινο μέτωπο της φωτιάς που ξέσπασε την Κυριακή το μεσημέρι, εκτείνεται από τον Μαραθώνα μέχρι τις Αφίδνες κοντά στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας έως τα Άνω Βριλήσσια και τα όρια με τα Μελίσσια.

Έχουν καεί σπίτια, αυτοκίνητα, περιουσίες, δάσος και καλλιέργειες, ενώ στον Νέο Βουτζά παραδόθηκαν στις φλόγες δύο πυροσβεστικά οχήματα, με έναν πυροσβέστη να τραυματίζεται, με ελαφρά εγκαύματα. Οι εικόνες είναι εφιαλτικές…

Σε επιχείρηση στο Πάτημα Χαλανδρίου σημειώθηκαν ισχυρές εκρήξεις, πιθανόν από φιάλες υγραερίου.

Δείτε το βίντεο του ΣΚΑΙ από το σημείο

Στην Πεντέλη υπάρχει μεγάλη αναζωπύρωση με αποτέλεσμα πολλά σπίτια να έχουν παραδοθεί στις φλόγες, ενώ η κατάσταση γίνεται εξαιρετικά δύσκολη καθώς έχει πέσει το φως της ημέρας και έχουν σταματήσει να επιχειρούν τα εναέρια.

Κάηκε το γήπεδο μπάσκετ της Πεντέλης
Η φωτιά στην Αττική έχει επεκταθεί σε πολλές περιοχές και στην Πεντέλη κάηκε και το γήπεδο μπάσκετ της περιοχής, όπως έκανε γνωστό και η ομάδα της Α.Ε. Πεντέλης.

Με μία συγκλονιστική ανάρτηση στα social media, η Α.Ε. Πεντέλης ανέβασε σχετική φωτογραφία που δείχνει την καταστροφή στο γήπεδο της ομάδας και έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας μέσα στη… μαυρίλα.
“Κουράγιο στους συντοπίτες μας και σε όλο τον κόσμο που παλεύει να σώσει τις περιουσίες του. Μείνετε ασφαλείς, τα άλλα ξαναγίνονται”, έγραψαν οι υπεύθυνοι της ομάδας στα social media.

Λίγο μετά τις 8 το απόγευμα εστάλη μήνυμα 112 στους κατοίκους της περιοχής Δέση, στον Γέρακα, προκειμένου να μετακινηθούν προς το κέντρο του Γέρακα και τη λεωφόρο Μαραθώνος.

Όπως είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής στις φωτιές στην Αττική «επιχειρούν 702 πυροσβέστες με 27 ομάδες δασοκομάντος, 199 οχήματα και Εθελοντές με τη συνδρομή όλων των φορέων Πολιτικής Προστασίας. Από αέρος επιχειρούν περιοδικά 35 εναέρια μέσα και συγκεκριμένα 17 αεροσκάφη και 18 ελικόπτερα εκ των οποίων τα 3 για το συντονισμό τους. Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι, η περίμετρος της πυρκαγιάς είναι μεγάλη και σε πολλές περιπτώσεις, τα εναέρια μέσα δεν είναι διακριτά, λόγω της διασποράς τους αλλά και των πυκνών καπνών».
Έχουν εκδοθεί 30 μηνύματα από το 112, τα τελευταία για την απομάκρυνση των κατοίκων από τους οικισμούς, Νέας και Παλιάς Πεντέλης, Πάτημα Χαλανδρίου, Πάτημα Βριλησσίων, Κρασσά Άνω Βριλησσίων καθώς και από Διόνυσο και Καλέντζι Μαραθώνα, προς ασφαλή κατεύθυνση.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook