Η μεγάλη φωτιά στην Αττική ξεκίνησε ταυτόχρονα από 2 σημεία - Τα σενάρια που εξετάζονται

Το πώς ξεκίνησε η πυρκαγιά στον Βαρνάβα, και πώς πήρε τέτοιες διαστάσεις στην Αττική, που έφτασε μέχρι την Πεντέλη, το Πάτημα Βριλησσίων και το Χαλάνδρι, θα βρεθεί στο «μικροσκόπιο» της πυροσβεστικής σύμφωνα με το ρεπορταζ του ΣΚΑΪ και τον ρεπόρτερ Παναγιώτη Σπυρόπουλο.

Αυτή τη στιγμή τα στελέχη της Δίωξης Εγκλημάτων Εμπρησμού έχουν δύο στοιχεία: ότι η φωτιά έχει ξεκινήσει σχεδόν ταυτόχρονα από δύο σημεία, από τις αρχές του χωριού του Βαρνάβα και η δεύτερη κοντά στο γήπεδο. Με διαφορά λίγων λεπτών.

Δεν αποκλείεται λοιπόν το ενδεχόμενο εμπρησμού, ενώ υπάρχει και αναφορά για εμπρησμό από αμέλεια, καθώς ήταν Κυριακή, και γινόντουσαν συγκεντρώσεις με ψησταριές και μπάρμπεκιου, αναφορά η οποία διερευνάται.

Την Τρίτη οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν να αντιμετωπίσουν διάσπαρτες εστίες και αναζωπυρώσεις, οι οποίες πάντως είναι ελεγχόμενες, έχει γίνει χαρτογράφησή τους για το αν καίνε κοντά σε κατοικημένες περιοχές ή δασικές εκτάσεις, ενώ το έργο της πλήρους κατάσβεσης ενδεχομένως να διαρκέσει από μια εβδομάδα έως 10 ημέρες. Ηδη 10 αεροσκάφη και 10 ελικόπτερα πραγματοποιούν διαβροχές, προκειμένου να διευκολύνουν τα πεζοπόρα τμήματα για να σβήνουν και τα τελευταία «καντηλάκια» που θα μπορούσαν να είναι επικίνδυνα.

Σε ό,τι αφορά την καταστροφή οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 100 χιλιάδες στρέμματα καμένης γης, με το πύρινο μέτωπο να φθάνει και τα 30 χιλιόμετρα. Θα γίνει πλήρης καταγραφή των καταστροφών από κράτος και δήμους για ενισχύσεις και αποζημιώσεις.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook