Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση το 8χρονο κοριτσάκι που πνίγηκε στην πισίνα της κατασκήνωσης , είχε άδειο στομάχι, άρα δεν είχε φάει μεσημεριανό.

Σοκάρουν τα στοιχεία που βλέπουν το φώς της δημοσιότητας για τις συνθήκες κάτω από οποίες πνίγηκε η 8χρον η μαθήτρια στην πισίνα της κατασκήνωσης στην Χαλκιδική.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ANT1, το κοριτσάκι φαίνεται πως έχασε τη ζωή του, την ώρα που στην πισίνα κολυμπούσαν και άλλα παιδιά, ενώ στο χώρο, υπήρχε η ναυαγοσώστρια και η ομαδάρχισα, οι οποίες υποτίθεται ότι πρόσεχαν τα παιδιά που κολυμπούσαν. Η Αγγελική, είχε πάει στην κατασκήνωση μαζί με την αδελφή της. Μαζί μπήκαν στην πισίνα τα δύο κοριτσάκια, όπως και άλλοι κατασκηνωτές, η οκτάχρονη όμως φαίνεται πως δεν βγήκε ποτέ από το νερό , αφού η αδελφή της, δεν την είδε στη συνέχεια, ούτε στην τραπεζαρία, όπου πήγαν για φαγητό, ούτε στους κοιτώνες.

Ένα δεύτερο στοιχείο που ενισχύει, αυτό το ενδεχόμενο, είναι πως σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση το στομάχι του παιδιού ήταν άδειο, που σημαίνει ότι δεν έκατσε για μεσημεριανό, μαζί με τους υπόλοιπους. Οι διασώστες του ΕΚΑΒ που έκαναν προσπάθειες ανάνηψης επιτόπου, διαπίστωσαν πως υπήρχαν υπολλειματα τροφής, που μάλλον όμως, ήταν το πρωινό.

Η ομαδάρχισσα φέρεται να κατέθεσε στους αστυνομικούς, πώς δεν μέτρησε τα παιδιά, όταν βγήκαν από το νερό και πως αντιλήφθηκε την απουσία της 8χρονης, στην τραπεζαρία και άρχισε να την ψάχνει μόνη της, χωρίς να ειδοποιήσει την κατασκήνωση, κάτι που φαίνεται και από την επίσημη ανακοίνωση της επιχείρησης.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει πως “αφού είχε ολοκληρωθεί το μεσημεριανό φαγητό και οι κατασκηνωτές βρισκόταν στα δωμάτια τους, για τη μεσημεριανή ανάπαυση, διαπιστώθηκε ότι έλειπε μία κατασκηνωτρια. Αμέσως ειδοποιήθηκε το αρχηγείο της κατασκήνωσης και ομάδα στελεχών άρχισε να την αναζητά”.

Στην κατάθεση της η ναυαγοσώστρια, υποστήριξε πως δεν είδε κανέναν μέσα στο νερό, γύρω στη 13:00 το μεσημέρι. Ο συναγερμός στην κατασκήνωση χτύπησε λίγο πριν από τις 15:00, σχεδόν δύο ώρες μετά, δηλαδή.
“Μόλις τελείωσαν την κολύμβηση τα παιδιά, περίπου στη μία και τέταρτο σύμφωνα με το πρόγραμμα, κοίταξα μέσα στην πισίνα. Δεν είδα κανέναν μέσα σε αυτήν και στη συνέχεια κλείδωσα.

Οι πισίνες είχαν σοβαρές παρατυπίες – Δεν πληρούσαν τους κανόνες ασφαλείας 

Οι άδειες λειτουργίας, για τις δύο πισίνες της κατασκήνωσης έχουν ανακληθεί από τον Δήμο Κασσάνδρας. Σε έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκε, πως γύρω από την πισίνα η περίφραξη δεν ήταν σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα με κάγκελα στο 1,20, καθώς ένα μέρος είχε μόνο θάμνους, ενώ υπήρχαν και άλλα κενά που σημαίνει ότι ήταν δυνατή η πρόσβαση από μικρά παιδιά.

Στην δεύτερη πισίνα, δεν υπήρχαν σωσίβια αλλά και το απαιτούμενο κοντάρι, ενώ δεν υπήρχε η σήμανση για τα βάθη της. Τις επόμενες ημέρες, αναμένεται να επανεξεταστεί και η άδεια λειτουργίας της κατασκήνωσης, χωρίς να είναι απίθανο να ανακληθεί .

Επίσης σύμφωνα με το Star ακόμη στοιχείο πως η πισίνα που πνίγηκε το κοριτσάκι , δεν τηρούσε τις προδιαγραφές , είναι ότι είχε μέγιστο βάθος που έφθανε έως τα 2.40 μέτρα. Είχε κλίση που ξεκινούσε από τα 90 εκατοστά. Μία πισίνα, δηλαδή, για ενήλικες και όχι για παιδιά δημοτικού καθώς για αυτές τις ηλικίες θα έπρεπε να είναι με βάθος το πολύ 45 εκατοστά.

«Η αδερφή της την έψαχνε πολλή ώρα»
Ξεσπά ο παππούς του αδικοχαμένου κοριτσιού στο Star καθώς όπως υποστηρίζει το παιδί ήταν για πολύ ώρα στην πισίνα χωρίς να το δει κανείς, ενώ η αδερφή της την έψαχνε για αρκετή ώρα.

«Πρέπει να τιμωρηθούν αυτοί. Ακόμα δεν έχουμε καμία ενημέρωση, απολύτως καμία. Καμία ενημέρωση, κανένα ενδιαφέρον αν και να το βράσω το ενδιαφέρον τους».

Η οικογένεια ζητά απαντήσεις για την τραγωδία ενώ ο παππούς του κοριτσιού χθες το πρωί (14/08/2024) πήγε στο αστυνομικό τμήμα Κασσάνδρας. Εκεί έμαθε ότι η 19χρονη ομαδάρχισσα ισχυρίζεται ότι το παιδί ήταν στην τραπεζαρία και ανακάλυψαν ότι έλειπε όταν έγινε η καταμέτρηση στο σπιτάκι που έμεναν.

Ενώ η ναυογοσώστρια, ισχυρίστηκε ότι στις 13:15 το μεσημέρι της Παρασκευής δεν ήταν κανείς στην πισίνα. Λένε ψέμματα, ξεσπά ο παππούς του κοριτσιού.

«Το παιδί μας μπορεί να ήταν πνιγμένο κάτω και να μην το είδε. Αυτή την υποψία έχω. Γιατί η αδερφή της, είναι μεγαλύτερη, ήταν μαζί. Η αδερφή της την έψαχνε αρκετή ώρα. Και τα άλλα τα παιδιά δυσανασχέτησαν και λένε “πρέπει να βρούμε την Αγγελικούλα”. Χάθηκε η Αγγελική.

Ούτε στην τραπεζαρία ήταν που ισχυρίζονται. Δεν πήγε ποτέ για φαγητό. Όλα όσα ισχυρίζονται είναι ψεύδη, για να καλύψουν τον εαυτό τους. Θα βγουν στην επιφάνεια όλα», ισχυρίζεται ο παππούς του αδικοχαμένου κοριτσιού.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook