Από τη Βόρεια Ελλάδα ξεκίνησε η αλλαγή του καιρού με βροχές, χαλάζι και πολλούς κεραυνούς, Προειδοποίηση του Βασίλη Κικίλια για τις πυρκαγιές από κεραυνική δραστηριότητα.

Οι μετεωρολόγοι προειδοποίησαν για έντονα καιρικά φαινόμενα με την αρχή να γίνεται στο βόρειο-βορειοδυτικό τμήμα της χώρας και σε περιοχές, όπως Κιλκίς, Θεσσαλονίκη, Γιάννενα, όπου εκδηλώθηκαν έντονα καιρικά φαινόμενα με βροχές, καταιγίδες και χαλάζι.

Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής Βασίλης Κικίλιας εφιστά την προσοχή για τον καιρό, επισημαίνοντας ότι πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της αλλαγής είναι πως από τις 44 πυρκαγιές που σημειώθηκαν την Κυριακή 18/8, οι 10 προκλήθηκαν από κεραυνούς.

«Σήμερα εκδηλώθηκαν 44 νέες πυρκαγιές, εκ των οποίων τουλάχιστον 10 προκλήθηκαν από κεραυνούς σε μεγάλα υψόμετρα, δυσκολεύοντας πολύ την προσπάθεια κατάσβεσης. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε πυροσβέστες, δασοκομάντος, εθελοντές, δασάρχες και αυτοδιοικητικούς, που για μία ακόμη φορά έδωσαν την ψυχή τους. Επειδή τις επόμενες ημέρες αναμένονται καιρικά φαινόμενα με έντονη κεραυνική δραστηριότητα, πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση» έγραψε χαρακτηριστικά στο Χ.

Χάρτης του meteo.gr δείχνει πως σήμερα μέχρι τις 23:13 σημειώθηκαν σχεδόν 9.000 κεραυνοί, με τη δραστηριότητα να ξεκινά κυρίως από νωρίς το μεσημέρι.

Η έντονη βροχόπτωση και χαλαζόπτωση προκάλεσε διάφορα προβλήματα στις πόλεις. Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, ζημιές σημειώθηκαν σε καλλιέργειες και η Πυροσβεστική δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για κοπές δέντρων και άντληση υδάτων ενώ οι εργαζόμενοι σε καταστήματα εστίασης προσπαθούσαν να κρατήσουν τα νερά έξω από τις επιχειρήσεις. Μάλιστα, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναρτήθηκαν βίντεο από Βέροια, Κιλκίς, Θεσσαλονίκη, Γιαννιτσά, Τύρναβο, Ημαθία, Κοζάνη, Πέλλα, Γιάννενα και Κορινθία.

Δείτε βίντεο

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook