Ξεκόλλησε η πλαστική καρέκλα που καθόταν ο 19χρονος. Τι αποκαλύπτει η δήμαρχος της περιοχής . Συγκλονίζει ο πατέρας του θύματος "Από την πτώση έσπασε ο αυχένας και διαλύθηκε το πρόσωπο του"

Συγκλονίζει η τραγωδία στην Χαλκιδική με τον 19χρονο που βρήκε το θάνατο στο παιχνίδι με τις περιστρεφόμενες καρέκλες όταν η καρέκλα που καθόταν ξεκόλλησε και εκσφενδονίστηκε στο αέρα με αποτέλεσμα να πέσει άσχημα με το πρόσωπο και να τραυματιστεί θανάσιμα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα από την ιατροδικαστική εξέταση στη σορό του άτυχου 19χρονου, ο θάνατος του ήταν ακαριαίος, αφότου εκσφενδονίστηκε από το παιχνίδι, όπου είχε ανέβει μαζί με τον 16χρονο αδερφό του στο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, χθες (19.08.24) το βράδυ.

Με βάση την ιατροδικαστική εξέταση, η οποία ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (20.08.24), ο τραυματισμός του 19χρονου του προκάλεσε ακαριαίο θάνατο.

Να σημειωθεί ότι η κηδεία του 19χρονου θα γίνει αύριο, Τετάρτη στις 11 το πρωί στη Βέροια.

Όπως ανέφερε συντετριμμένος στο newsit.gr ο πατέρας του άτυχου νεαρού, από τη σφοδρή πρόσκρουση έσπασε ο αυχένας του και διαλύθηκε το πρόσωπό του.

«Σάπια παιχνίδια χωρίς άδειες, χωρίς έλεγχο, χωρίς τίποτα. Το θέμα αυτό θα φτάσει πάρα πολύ ψηλά και όχι μόνο επειδή έχασα το παιδί μου. Εγώ μένω Αθήνα και μόλις έμαθα τι έγινε, έφυγα κατευθείαν και ανέβηκα πάνω. Έχασα το παλικάρι μου. Είναι έγκλημα και δεν είναι εξ αμελείας», λέει στο newsit.gr.

Και συνέχισε: «Ανέβηκαν τα δυο παιδιά μου να παίξουν και μας φύλαξε ο Θεός που δεν χάσαμε και το δεύτερο. Ο χειριστής έβαλε σε μεγάλη ταχύτητα το παιχνίδι και αυτό ήταν σάπιο. Τα παιδιά μου συνομιλούσαν μεταξύ τους όταν άρχισαν να ξεκολλάνε τα καθίσματα. Ο μικρότερος πρόλαβε και πιάστηκε από το χερούλι.

Ο μεγάλος εκσφενδονίστηκε και εκείνη τη στιγμή είχε προλάβει να προσπαθήσει να πιαστεί από την μπλούζα του μικρού και την έσκισε χωρίς να τα καταφέρει. Δεν πρόλαβε να πιαστεί από κάπου. Έσπασε ο αυχένας του, διαλύθηκε στο πρόσωπο. Και από τί; Από λούνα παρκ; Θα το φτάσω μέχρι εκεί που δεν πάει».

Μόλις στα 19 του χρόνια, ο άτυχος Γιάννης ετοιμαζόταν να φύγει για σπουδές στην Αθήνα, αλλά δεν πρόλαβε.

«Ο Γιάννης μας ήταν να φύγει για σπουδές στην Αθήνα στην αεροπορία και τώρα όλα γκρεμίστηκαν. Όλα έσβησαν μέσα σε μία στιγμή. Και τον πόνο που πήρε το παιδί ώσπου να βγει η ψυχούλα του; Έσπασε κρανίο, αυχένα και είχε χτυπήματα και στο πρόσωπο. Ποιός ξέρει πόσο δυνατό ήταν αυτό το χτύπημα. Το παιδί είχε πεθάνει από την πρώτη στιγμή», είπε η γιαγιά του στο newsit.gr.

Ο άτυχος νεαρός έκανε διακοπές και πήγε μαζί με τη μητέρα του και τα δύο αδέρφια του στο συγκεκριμένο λούνα παρκ για να διασκεδάσουν, χωρίς να γνωρίζουν τι θα ακολουθήσει.

Στη διάρκεια του παιχνιδιού, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αδερφός του που καθόταν δίπλα του, η καρέκλα ξεκόλλησε με αποτέλεσμα ο 19χρονος να πέσει με φόρα στο έδαφος και να τραυματιστεί σοβαρά.

Με το που πετάχτηκε το παιδί ο χειριστής του παιχνιδιού έφυγε και εξαφανίστηκε. Επικράτησε πανδαιμόνιο. Η μητέρα τους δεν ήξερε τι να κάνει. Οι διασώστες που έφτασαν στο σημείο δεν κατάφεραν δυστυχώς να βοηθήσουν τον νεαρό καθώς ο 19χρονος είχε τραυματιστεί σοβαρά στον αυχένα.

Παραδόθηκε ο χειριστής του παιχνιδιού
Λίγο πριν τη μία το μεσημέρι της Τρίτης (20.08.24) ο 21χρονος χειριστής του φονικού μοιραίου αμέσως μετά το δυστύχημα χθες το βράδυ, παρουσιάστηκε μόνος του στο Α.Τ Κιλκίς.

Κρατούμενος είναι και ο iδιοκτήτης του λούνα παρκ, ο οποίος συνελήφθη αμέσως μετά το δυστύχημα και αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Η δήμαρχος Κασσάνδρας στο Πρώτο: Το υπ. Ανάπτυξης ελέγχει τις πιστοποιήσεις των παιχνιδιών- Ήμασταν ήδη σε διαδικασία επιβολής προστίμου

Εν τω μεταξύ, στην αποκάλυψη ότι δεν δίνεται άδεια λειτουργίας για τα λούνα παρκ από τον δήμο, προχώρησε η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά, μετά το τραγικό δυστύχημα με θύμα τον 19χρονο που σκοτώθηκε σε ένα παιχνίδι το οποίο έσπασε.

Σύμφωνα με δηλώσεις της δημάρχου Κασσάνδρας, Αναστασίας Χαλκιά στο Πρώτο τα περιοδεύοντα λούνα παρκ δεν λαμβάνουν άδεια λειτουργίας αλλά γνωστοποίηση. Το συγκεκριμένο λούνα παρκ έπαιρνε κάθε χρόνο και διερευνάται αν έλαβε και φέτος.

«Πρέπει να έχει πιστοποιημένα και αδειοδοτημένα τα μηχανήματά του από το Υπουργείο Ανάπτυξης και κάνει μία γνωστοποίηση στο notifybusiness» συνέχισε η κ. Χαλκιά, επισημαίνοντας ωστόσο ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση η γνωστοποίηση αυτή δεν είχε γίνει και ο Δήμος είχε ήδη προβεί στη διαδικασία επιβολής χρηματικού προστίμου.

«Το Υπουργείο Ανάπτυξης ελέγχει τις πιστοποιήσεις. Από κει παίρνουν άδειες τα μηχανήματα. Ο Δήμος πού να ξέρει αν το μηχάνημα είναι καλό ή όχι, αν έχει τις προδιαγραφές που πρέπει; Παίρνουν πιστοποιήσεις ISO, Haccp, υπάρχουν κάποιες διαδικασίες. O Δήμος απλά βλέπει αν έχει ανέβει η γνωστοποίηση. Η συγκεκριμένη γνωστοποίηση δεν έχει ανέβει, οπότε ήμασταν σε διαδικασία κυρώσεων χρηματικών. Είναι μια ΚΥΑ του 22, η οποία λέει ακριβώς τι αρμοδιότητες έχει ο εκάστοτε δήμος» είπε χαρακτηριστικά.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook