Η απάντηση της ΕΛ.ΑΣ στον Νίκο Παππά για το τι είναι “μπάτσος”.Στο βίντεο 45 δευτερολέπτων φαίνονται πλάνα με αστυνομικούς να παρέχουν βοήθεια σε πολίτες σε διάφορες καταστάσεις

«Ας εξηγήσουμε λοιπόν #τι_είναι_μπάτσος», αναφέρει σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Ελληνική Αστυνομία την οποία συνοδεύει με ένα βίντεο.

Σε ένα βίντεο 45 δευτερολέπτων φαίνονται πλάνα με αστυνομικούς σε καταδίωξη,ή να παρέχουν βοήθεια σε πολίτες από διασώσεις σε πλημμύρες η πυρκαγιές.

Στα πλάνα από το βίντεο κάνουν περιπολίες στους δρόμους, βοηθούν στον απεγκλωβισμό πολιτών, δίνουν τις πρώτες βοήθειες, βοηθούν στα χιόνια, στις φωτιές, στις πλημμύρες.

Κουβαλούν με τα χέρια τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Τραγουδούν ακόμη και τα χρόνια πολλά σε μία οικογένεια με μικρά παιδιά.

Η όλη συζήτηση για τον όρο «μπάτσος» ξεκίνησε μετά τη δημοσιοποίηση διαλόγων του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά με απόστρατο αστυνομικό στα social media. Στους συγκεκριμένους διαλόγους, ο πρώην μπασκετμπολίστας χρησιμοποιεί τον συγκεκριμένο όρο υποτιμητικά, προκειμένου να προσβάλει τον συνομιλητή του.

Συγκεκριμένα ο Νίκος Παππάς προέβη σε εξύβριση και απειλές κατά δύο αστυνομικών μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, χρησιμοποιώντας υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς όπως «μπάτσοι».

Η Νέα Δημοκρατία ζήτησε την αποπομπή του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ από το κόμμα, ενώ ανακοίνωση για την υβριστική του συμπεριφορά έβγαλε και η Ένωση Αξιωματικών της ΕΛΑΣ.

Ο Θάνος Πλεύρης μάλιστα είπε πως θα εισηγηθεί ώστε να απαγορευτεί η χρήση της λέξης «μπάτσος» και στην περίπτωση που κάποιος τη χρησιμοποιεί, να κινείται απευθείας αυτόφωρο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook