Συνελήφθησαν δύο Έλληνες. Αναζητείται ένας Κρητικός. Σε 3 κοπέλες – θύματα του κυκλώματος παρασχέθηκε βοήθεια.

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα στη Μύκονο που προωθούσε γυναίκες στην πορνεία μέσω «γραφείου» ερωτικών ραντεβού.

Το γραφείο έκλεινε τα ερωτικά ραντεβού με αιθέριες υπάρξεις από την Βραζιλία και άλαλε χώρες της Λατινικής Αμερικής έναντι 350 ευρώ την ώρα, ενώ το «πακέτο» ανάλογα με τις απαιτήσεις των πλούσιων πελατών περιλάμβανε και προμήθειά κοκαίνης ή άλλων ναρκωτικών, με το ανάλογο αντίτιμο.

Την «επιχείρηση είχαν στήσει τρία άτομα στη Μύκονο. . Μάλιστα είχαν δημιουργήσει και ιστότοπο που διαφήμιζαν τις γυναίκες που εξέδιδαν στους υποψήφιους πελάτες. Η δράση τους αποκαλύφθηκε όταν έφτασε πληροφορία σχετικά με την δράση τους, στα στελέχη της ασφάλειας του κοσμοπολίτικου νησιού.

Σύμφωνα με την Αστυνομία πίσω από το ρόζ κύκλωμα κρυβόταν ένας 31χρονος Έλληνας, γεννημένος στο Μόναχο, προσωρινός κάτοικος Μυκόνου, ο 32χρονος συνεργός του και αυτός προσωρινός κάτοικος Μυκόνου, οι οποίοι και συνελήθησαν ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνεται και το όνομα ενός 41χρονου Κρητικού ο οποίος δεν έχει συλληφθεί.

Ως προς τον ρόλο καθενός από τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, ο 31χρονος ήταν ο υπεύθυνος – συντονιστής των ραντεβού ενώ οι άλλοι δύο λειτουργούσαν ως οδηγοί.

Ο πληροφοριοδότης
Όπως αναφέρεται στη δικογραφία, το ξεσκέπασμα της «ροζ» ιστορίας έγινε όταν: «Το τελευταίο χρονικό διάστημα, περιήλθαν πληροφορίες στην υπηρεσία μας αναφορικά με τη λειτουργία «γραφείου» ερωτικών ραντεβού που δραστηριοποιείται μέσω της ιστοσελίδας (σ.σ αναφέρεται στο σάιτ) στην οποία είναι καταχωρημένες αγγελίες αλλοδαπών εκδιδομένων γυναικών.

Τα ερωτικά ραντεβού κανονίζονταν μέσω αγγελιών σε ιστοσελίδα ενώ πραγματοποιούνταν σε χώρο της οργάνωσης (incall) ή τις οικίες των πελατών ή σε ξενοδοχεία που επιλέγουν οι πελάτες (outcall)

Μάλιστα, σε αυτά τα ραντεβού, τις εκδιδόμενες φέρονταν να μεταφέρουν δύο άγνωστοι άνδρες, οδηγώντας εκ περιτροπής οχημα μάρκας «FIAT» μοντέλου «PANDA» χρώματος λευκού. Από την έρευνα της Υπηρεσίας μας στο διαδίκτυο, επιβεβαιώθηκε ότι στην προαναφερόμενη ιστοσελίδα εμφανίζονται ημίγυμνες φωτογραφίες γυναικών κυρίως από χώρες της Λατινικής Αμερικής, κάτω από τις οποίες προβάλλονται: το όνομα τους, οι ερωτικές υπηρεσίες που προσφέρει η καθεμία, το τηλέφωνο επικοινωνίας του «γραφείου» και το χρηματικό ποσό που αναλογεί στην κάθε ερωτική συνεύρεση».


Οι αστυνομικοί έκαναν τους πελάτες
Στις 27 Αυγούστου αστυνομικοί υποδυόμενοι τους πελάτες, έκλεισαν ραντεβού σε δυο από τις εκδιδόμενες σε ένα ξενοδοχείο στον Ορνό και σε ένα ξενοδοχείο που εκδίδονταν οι γυναίκες στην περιοχή του αεροδρομίου.

Συγκεκριμένα: Στο ερωτικό ραντεβού που κανονίστηκε στο ξενοδοχείο όπου βρίσκονταν εγκατεστημένες και πραγματοποιούσαν μέρος των ραντεβού τους οι εκδιδόμενες (incall), το οποίο εδρεύει στην περιοχή του αεροδρομίου παρουσιάστηκε γυναίκα 35ετων υπήκοος Βραζιλίας ενώ γίνεται μνεία ότι κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε στο εν λόγω ξενοδοχείο δεν εντοπίστηκε έτερη εκδιδόμενη γυναίκα.

Στο ερωτικό ραντεβού που κανονίστηκε σε πολυτελές ξενοδοχείο στην περιοχή Ορνός Μυκόνου (outcall) εμφανίστηκε στο δωμάτιο 25χρονη υπηκοος Βραζιλίας, την οποία προηγουμένως είχαν μεταφέρει από κοινού οι δυο κατηγορούμενοι. Παράλληλα, κατά την ακινητοποίηση του οχήματος και την δέσμευση των δυο κατηγορουμένων εντοπίστηκε ως συνεπιβάτης μια 35χρονη υπήκοος Βραζιλίας.

Οι τρεις γυναίκες, θύματα της εγκληματικής οργάνωσης εμπορίας ανθρώπων που δραστηριοποιούνταν στη Μύκονο, εντοπίστηκαν και διασώθηκαν στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης. Στις τρείς γυναίκες παρασχέθηκε αρωγή και προστασία, με τη συνδρομή της MKO “OUR GREECE”

Κοκαίνη και «ροζ κοκαίνη» στα κατασχεθέντα
Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα όσα κατασχέθηκαν, αναμέσα τους εκτός από την κοινή κοκαίνη, βρέθηκε και ρόζ κοκαίνη που θεωρείται το ναρκωτικό των πλουσίων. Λέγεται και «tusi» ή «tucibi», στην Ευρώπη πωλείται για περίπου 120 ευρώ το γραμμάριο και είναι ένα μείγμα φθηνότερων ουσιών όπως η κεταμίνη και το ecstasy. Ένα μόνο γραμμάριο κοστίζει 90, 100 ή 120 δολάρια, όταν η συνηθισμένη κοκαίνη στην ίδια ποσότητα πωλείται έναντι 70 δολαρίων.

Συγκεκριμένα από τις έρευνες που ακολούθησαν, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• το χρηματικό ποσό των -3.015- ευρώ και -70- λιρών Βρετανίας,

• ποσότητες κάνναβης, κοκαΐνης και ροζ κοκαΐνης,

• -4- κινητά τηλέφωνα, τάμπλετ και φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής,

• Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook