Στην Αλόννησο έπεσε η περισσότερη βροχή. Οι 8 περιοχές που χτυπήθηκαν περισσότερο από τις καταιγίδες.

Σημαντικές βροχές και καταιγίδες εκδηλώθηκαν το Σάββατο 31/08, κυρίως στις Σποράδες, στην Εύβοια και στην Πελοπόννησο.

Σύμφωνα με τις καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών το μεγαλύτερο αθροιστικό ύψος υετού, έως τις 18:00 περίπου, καταγράφηκε στην Αλόννησο και ήταν ίσο με 59 χιλιοστά.

Οι περισσότερες ποσότητες νερού σε χιλιοστά, καταγράφηκαν έως τις 6 το απόγευμα στις εξής περιοχές:

* Αλόννησος 59

* Γλώσσα Σκοπέλου 57

* Στεμνίτσα Αρκαδίας 56

* Μολάοι Λακωνίας 48

* Κύμη 46

* Κάτω Βλασία Αχαΐας 39

* Λυκόχια Αρκαδίας 35

* Σέττα Ευβοίας 35.

Στον σχετικό πίνακα παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως τις 18:00 περίπου του Σαββάτου 31/08.

Έπεσαν 53892 κεραυνοί
Έντονη ήταν η ηλεκτρική δραστηριότητα στα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας. Στον χάρτη που ακολουθεί σημειώνονται οι ηλεκτρικές εκκενώσεις που κατέγραψε το όργανο Lightning Imager του δορυφόρου MTG-I1 από την αρχή του εικοσιτετράωρου έως τις 18:30 ώρα Ελλάδας. Όπως προκύπτει από αυτόν, καταγράφηκαν 53.892 εκκενώσεις, 21.492 εκ των οποίων πάνω από την ξηρά και 32.400 πάνω από τη θάλασσα.


Διακρίνεται η έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα το μεσημέρι και απόγευμα επάνω από την Πελοπόννησο καθώς επίσης και η πρωινή δραστηριότητα στις Σποράδες η οποία συνοδεύτηκε με μεγάλα ύψη υετού.

Ο καιρός της Κυριακής
Στην Πελοπόννησο κυρίως  καταιγίδες την Κυριακή, από Δευτέρα καλοκαίρι
Την Κυριακή κυρίως στην Πελοπόννησο θα εκδηλώνονται οι καταιγίδες. Από τη Δευτέρα, αν και τα ημερολόγια θα δείχνουν Σεπτέμβρη, το καλοκαίρι θα επιστρέψει ξανά, με άνοδο της θερμοκρασίας, και γενικά ηλιόλουστο καιρό στις περισσότερες περιοχές, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Πιο αναλυτικά την Κυριακή στις Σποράδες, την Εύβοια, καθώς και τα ανατολικά της Θεσσαλίας αρχικά άστατος καιρός με βροχές και σποραδικές καταιγίδες με σταδιακή βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός αρχικά σχεδόν αίθριος, όμως τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες οι νεφώσεις θα αυξηθούν στα ηπειρωτικά και την Κρήτη, και θα σημειωθούν μπόρες η μεμονωμένες καταιγίδες, στα κεντρικά και τα νότια και κυρίως στην Πελοπόννησο.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 30 με 33 και στα νησιά τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις ,το μεσημέρι απόγευμα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες η μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι βόρειοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 31 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με πιθανότητα για τοπικές μπόρες το μεσημέρι – απόγευμα στα ορεινά. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία από 19 έως 32 βαθμούς.

Την Δευτέρα γενικά αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές. Το μεσημέρι απόγευμα σε ορεινές όμως περιοχές στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν λίγες μεμονωμένες καταιγίδες. . Οι άνεμοι ασθενείς στα νότια από δυτικές διευθύνσεις έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο και θα φτάσει τοπικά τους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook