Ο 60χρονος ορθοπεδικός γιατρός αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους.

Προφυλακίστηκαν μετά τις απολογίες τους η 50χρονη μητέρα και ο ανήλικος γιος της που κατηγορούνται για σειρά εμπρησμών στη Νέα Μάκρη.

Με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να του επιβληθούν περιοριστικοί όροι ο 60χρονος ορθοπεδικός γιατρός σε βάρος του οποίου είχε ασκηθεί δίωξη για εμπρησμούς.

Η δικογραφία αφορά συνολικά έξι πυρκαγιές και δύο απόπειρες εμπρησμού στην περιοχή της Νέας Μάκρης. Σύμφωνα με τα στοιχεία της πυροσβεστικής υπηρεσίας όλες οι εστίες ξεσπούσαν τα ξημερώματα, ανάμεσα στις 03.00 – 04.00 από τον περασμένο Μάιο με την τελευταία πυρκαγιά να εκδηλώνεται την περασμένη Κυριακή.

Ειδικότερα σε βάρος των κατηγορουμένων σχηματίστηκε δικογραφία και απαγγέλθηκαν κατηγορίες για πρόκληση πυρκαγιάς σε ξηρά χόρτα στις 12 Μαΐου 2024, στις 24 Ιουνίου 2024, στις 10 Ιουλίου 2024, στις 8 Αυγούστου 2024 και για δύο πυρκαγιές την 1η Σεπτεμβρίου 2024, καθώς και για δύο απόπειρες εμπρησμών στις 8 και στις 31 Αυγούστου 2024.

Ο 6οχρονος και η 50χρονη , που είναι ζευγάρι και συζούν είχαν συλληφθεί μετά από εντάλματα που εξέδωσαν οι δικαστικές αρχές. Το μεσημέρι παρουσιάστηκε στην ανακρίτρια και ο ανήλικος και παραδόθηκε. Φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να έβαζε τις φωτιές .

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Πυροσβεστικής ο ανήλικος εμπλέκεται στην πρόκληση των πυρκαγιών, οι οποίες ξεσπούσαν όταν τα μέλη της συγκεκριμένης οικογένειας είχαν διαφωνίες με τους γείτονές τους στη Νέα Μάκρη.

Και οι τρείς κατηγορούμενοι αρνούνται ότι έχουν σχέση ή έβαλαν τις φωτιές.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook