Έρχεται κακοκαιρία από την Κεντρική Μεσόγειο την επόμενη εβδομάδα, ενώ ο Σεπτέμβριος προβλέπεται βροχερός

Από την ερχόμενη Δευτέρα έρχεται κακοκαιρία από την Κεντρική Μεσόγειο, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, που εφιστά την προσοχή καθώς θα πέσει μεγάλος όγκος νερού.

Έρχεται οργανωμένο κύμα κακοκαιρίας από την Κεντρική Μεσόγειο, θα δώσει μεγάλο όγκο νερού, που χρειάζεται προσοχή. Πλέον μπαίνουμε σε καθαρά φθινοπωρινές καιρικές συνθήκες. Ταυτόχρονα θα αρχίσει να υποχωρεί η θερμοκρασία” περιέγραψε ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης στο OPEN.

“Απομακρυνόμαστε από τις υψηλές θερμοκρασίες, το καλοκαίρι είχαμε ζέστη για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο Σεπτέμβριος θα είναι ένας μήνας αρκετά υγρός με πολλές βροχές. Μπαίνουμε σε περίοδο βροχοπτώσεων” πρόσθεσε ο γνωστός μετεωρολόγος.

Κολυδάς: Φθινοπωρινή κακοκαιρία σε δύο δόσεις
Για το πρώτο φθινοπωρινό σύστημα που έρχεται την επόμενη εβδομάδα κάνει λόγο σε ανάρτησή του ο μετεωρολόγος και διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς.

Σε ανάρτησή του στο Χ αναφέρει ότι δημιουργείται μια κυκλοφορία “τύπου Π” θα επηρεάσει τη χώρα σε δύο φάσεις: από τη Δευτέρα προς Τρίτη το πρώτο και από Παρασκευή προς Σάββατο το δεύτερο.

Η ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά
Η πρόγνωση από 6 Σεπτεμβρίου 2024. Το πρώτο φθινοπωρινό σύστημα θα μας επηρεάσει Δευτέρα προς Τρίτη και το δεύτερο Παρασκευή προς Σάββατο την ερχόμενη εβδομάδα. Δημιουργείται μία κυκλοφορία “τύπου Π” που θα επηρεάζει κατα περιόδους τα δυτικά, κεντρικά, βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο. Κλασσικός φθινοπωρινός καιρός, με την καιρική κατάσταση όμως να μην “αγγίζει” την υπόλοιπη χώρα.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 9-9-2024

Αραιές νεφώσεις οι οποίες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά, όπου πιθανώς από το απόγευμα να είναι κατά διαστήματα ισχυρές και από τις απογευματινές ώρες κατά τόπους στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο 6 μποφόρ και στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τις πρωινές ώρες έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί κοντά στις κανονικές για την εποχή τιμές στις περισσότερες περιοχές. Θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 28 με 30 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 28 με 31 βαθμούς και τη νησιωτική χώρα τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 10-9-2024

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Από το βράδυ αναμένεται βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπεται άστατος καιρός με τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι από το απόγευμα στα δυτικά σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 11-9-2024

Στην ανατολική και νότια χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές, γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται λίγες νεφώσεις οι οποίες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και από το βράδυ στο Ιόνιο θα αυξηθούν και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα βόρεια βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι από το βράδυ στα δυτικά σε νότιους νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά και τα νότια οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook