Καταιγίδα λίγων λεπτών μετέτρεψε σε ποτάμια δρόμους στο κέντρο της Αθήνας. Πλημμύρισαν υπόγεια στους Αμπελόκηπους. Ζευγάρι εγκλωβίστηκε σε αυτοκίνητο από τα ορμητικά νερά

«Άνοιξαν» οι ουρανοί στην Αττική με την κακοκαιρία «ΑΤΕΝΑ», να δείχνει τα δόντια της στην Αθήνα. Η καταρρακτώδης βροχή μετέτρεψε τους δρόμους σε ποτάμια.

Τα πεζοδρόμια στο κέντρο της Αθήνας χάθηκαν από τα νερά. Η πυροσβεστική υπηρεσία δέχθηκε κλήσεις κοπές δέντρων και αντλήσεις υδάτων στο κέντρο της Αθήνας και στο Γαλάτσι.

Στον Ευαγγελισμό μηχανάκια παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά.

Στους Αμπελόκηπους πλημμύρισαν υπόγεια σε πολυκατοικίες , αυτοκίνητα καλύφθηκαν από νερά , ενώ ζευγάρι εγκλωβίστηκε στο όχημά του καθώς αυτό παρασυρόταν από τα ορμητικά νερά. Όπως φαίνεται και στα πλάνα που εξασφάλισε το MEGA, το ζευγάρι ανέβηκε στην οροφή του αυτοκινήτου προκειμένου να σωθεί.

Η κακοκαιρία «Atena» έδειξε τα δόντια της σε Ζάκυνθο, Κέρκυρα και Κεφαλλονιά.

Στη Ζάκυνθο δρόμοι πλημμύρισαν. Από την σφοδρή βροχόπτωση και τους δυνατούς ανέμους 4 άνθρωποι εγκλωβίστηκαν στο αυτοκίνητό τους στον Μαχαιράδο.

Μια μπουλντόζα στο Μετόχι προσπαθούσε να ανοίξει τον δρόμο, όταν ένας τοίχος κατέρρευσε από τα ορμητικά νερά και έπεσε μέσα στον δρόμο.

Ζημιές από την κακοκαιρία, προκλήθηκαν και σε παραλιακές επιχειρήσεις του νησιού.

Και η Κέρκυρα αντιμετώπισε προβλήματα από την επέλαση της κακοκαιρίας που έφερε μαζί της καταιγίδες και έντονη κεραυνική δραστηριότητα.

Το δυνατό μπουρίνι έπληξε και το Αργοστόλι, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει ο παραλιακός δρόμος και οι οδηγοί να μην μπορούν να απομακρύνουν τα αυτοκίνητα τους.

Δύσκολη ήταν η νύχτα και στο Αγρίνιο από την σφοδρή καταιγίδα.

Το πρωί, στην παραλία της Πούντας ένας μεγάλος υδροστρόβιλος έκανε την εμφάνιση του.

Από το μεσημέρι η κακοκαιρία Atena άρχισε να χτυπά περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και την Εύβοια.

Οι ισχυροί άνεμοι και η δυνατή βροχή έριξαν ένα δέντρο στη μέση του δρόμου διακόπτοντας την κυκλοφορία προς το χωριό Παπάδες της Βόρειας Εύβοιας.

Έντονα ήταν τα καιρικά φαινόμενα σε Χαλκιδική, Άρτα, Παξούς και Πάτρα.

Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως τις 08:30 το πρωί έχουν καταγραφεί στους μετεωρολογικούς σταθμούς Ζακύνθου και Κέρκυρας με 70 mm βροχής. Ακολουθούν οι σταθμοί στην Αχαΐα, στην Κέρκυρα και τους Παξούς.

Η κακοκαιρία αναμένεται να χτυπήσει και τη πολύπαθη Θεσσαλία.

Σε πολλές περιοχές έχουν σταλεί μηνύματα 112 που καλούν τους κατοίκους να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, ενώ λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων αναβάλλεται αύριο το πρώτο κουδούνι της σχολικής χρονιάς για τους μαθητές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και της Λήμνου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook