Η φωτιά ξέσπασε σε χορτολιβαδική έκταση και έκταση με καλαμιές κοντά σε ξενοδοχεία, και πολύ κοντά σε σπίτια. Εκκενώθηκαν ξενοδοχεία - Οι φλόγες έφτασαν στις αυλές των σπιτιών - Εστάλησαν δύο μηνύματα 112

Σε εξέλιξη βρίσκεται από νωρίς το μεσημέρι η Πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή του Πλατανιά.
Από την αρχή της εκδήλωσής της υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση, αφού, βρισκόταν πολύ κοντά σε σπίτια και ξενοδοχεία.

Λίγο πριν τις 6 ήχησε ξανά το 112 για εκκένωση προς το Γεράνι μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού.

Σύμφωνα με το zarpanews.gr, οι φλόγες έχουν φτάσει πολύ κοντά σε σπίτια, ενώ σε μερικά απ’ αυτά έχουν σημειωθεί και ζημιές.

Η κατάσταση ήταν πολύ δύσκολη, καθώς οι φλόγες έφτασαν στις αυλές σπιτιών, οχήματα κάηκαν και τουρίστες αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν με τις βαλίτσες τους από τα ξενοδοχεία. Παράλληλα, ο καπνός δημιούργησε μία αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Για την προστασία των επισκεπτών και του προσωπικού, κρίθηκε απαραίτητο να εκκενωθούν δύο μεγάλα ξενοδοχεία που λειτουργούν στην περιοχή και βρίσκονταν κοντά στον τόπο όπου είχαν ξεσπάσει οι φλόγες.


Πυροσβεστικές δυνάμεις από Χανιά, Κίσσαμο και Ρέθυμνο δίνουν μάχη με τις φλόγες που έχουν βρει καύσιμη ύλη, λόγω της ανομβρίας που επικρατεί, την ίδια ώρα που ο άνεμος δυσκολεύει το πυροσβεστικό έργο.


Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας, Γιώργο Τσαπάκο, «η κατάσταση είναι δύσκολη, αλλά η κινητοποίηση είναι μεγάλη. Προσπαθούμε να πιάσουμε τη φωτιά νότια, όπως κατευθύνεται. Δύο τμήματα δασοκομάντος βρίσκονται επί οδού και φτάνουν στην εστία, υδροφόρες των δήμων και ιδιωτικές ενισχύουν το έργο πυρόσβεσης. Δεν υπάρχει κίνδυνος για ξενοδοχείο και τουριστικά καταλύματα αλλά οι εκκενώσεις αφορούν στην πρόληψη».

Tο zarpanews.gr, επικοινώνησε με τον Δήμαρχο Πλατανιά Γιάννη Μαλανδράκη, ο οποίος ανέφερε πως είναι σε ισχύ επιχείρηση εκκένωσης, ενώ όπως τόνισε μίλησε με τον Υπουργό Πολιτικής Προστασίας, για την χορήγηση ακόμα ενός ελικοπτέρου για να βοηθήσει στην κατάσβεση.

Στη μάχη με τις φλόγες στον Πλατανιά Χανίων παίρνουν μέρος 29 πυροσβέστες με 11 οχήματα.
Ρίψεις νερού πραγματοποιούν και δύο ελικόπτερα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook