Σε κρίσιμη κατάσταση το ζευγάρι που τραυματίστηκε και νοσηλεύεται διασωληνωμένο. Η 34χρονη έχασε το μωρό που κυοφορούσε.

Δεν ήταν η πρώτη, αλλά η πέμπτη φορά, που οδηγούσε μεθυσμένος ο 46χρονος οδηγός που την περασμένη Τετάρτη με το ΙΧ αυτοκίνητο του παρέσυρε το ζευγάρι και το 2 ετών παιδάκι του, στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, ενώ περπατούσαν στην άκρη του δρόμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρώτη φορά ήταν το 2007 και τελευταία το 2020. Μάλιστα, το 2014 του αφαιρέθηκε το δίπλωμα για 90 μέρες και το 2017 για 180. Το ζήτημα είναι ότι ο νόμος ορίζει πως για την οριστική αφαίρεση του διπλώματος θα πρέπει ο οδηγός να βρεθεί (σε βαθμό πλημμελήματος) με αλκοόλ πάνω από 0,5 για δύο φορές, εντός διετίας. Στον συγκεκριμένο οδηγό του πήγε μία πάνω από το όριο και μία κάτω, εντός της διετίας, οπότε γλύτωσε την οριστική αφαίρεση του διπλώματος , με την οποία θα γλύτωνε το ζευγάρι και το αγέννητο παιδί τους.

Τόσο ο 37χρονος άνδρας όσο και η 34χρονη σύζυγος του νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπαγεωργίου. Μάλιστα σήμερα έγινε γνωστό ότι η 34χρονη που ήταν 5 μηνών έγκυος στο δεύτερο παιδί της, οι γιατροί προχώρησαν σε χειρουργική επέμβαση και «πήραν» το έμβρυο καθώς ήταν νεκρό. Το 2χρονο παιδάκι της οικογένειας που ήταν στο καρότσι και παρασύρθηκε μαζί με τους γονείς του είναι εκτός κινδύνου σε απλή κλίνη στο ίδιο νοσοκομείο.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ
Ανακοίνωση για τον 46χρονο οδηγό που είχε συλληφθεί και στο παρελθόν για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία

Ειδικότερα όπως αναφέρει:

Σχετικά με τροχαίο που συνέβη στις 11 Σεπτεμβρίου 2024 στην περιοχή της Θέρμης Θεσσαλονίκης, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίζει ότι, η υπηρεσία Τροχαίας που επιλήφθηκε ενήργησε σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.) και επέβαλε στον παραβάτη οδηγό τις προβλεπόμενες από τον νόμο κυρώσεις.

Ειδικότερα, διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός ήταν υπό την επήρεια οινοπνεύματος, οπότε πέραν των ποινικών κυρώσεων επιβλήθηκαν και οι ανάλογες –σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ.– διοικητικές κυρώσεις.

Περαιτέρω, από το ιστορικό του οδηγού προέκυψαν και παλαιότερες παραβάσεις που σχετίζονται με την οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος, για το σύνολο των οποίων είχαν επιβληθεί τα ανάλογα διοικητικά μέτρα και πρόστιμα, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Η Ελληνική Αστυνομία δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην αντιμετώπιση τροχαίων παραβάσεων, με έμφαση στις περιπτώσεις οδήγησης υπό την επήρεια οινοπνεύματος, που αποτελούν σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια.

Έχοντας εντείνει τους ελέγχους σε όλο το οδικό δίκτυο και αυξήσει τη βεβαίωση παραβάσεων, επιβάλλει απαρέγκλιτα τις προβλεπόμενες από τη νομοθεσία κυρώσεις στους παραβάτες. Η ασφάλεια στους δρόμους αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα και οι ενέργειες της Τροχαίας στοχεύουν στην πρόληψη των ατυχημάτων και την προστασία της ζωής όλων των πολιτών.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις