Συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΛΑΣ μετά τη σύλληψη ενός άνδρα από την Τουρκία στη Χίο για όπλα και πλαστογραφία.Κατείχε πλαστό διαβατήριο των ιταλικών αρχών

Σύμφωνα με την Αστυνομία, συνελήφθη στις 11/9 στη Χίο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χίου, 30χρονος αλλοδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για το αδίκημα της πλαστογραφίας πιστοποιητικών, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ ο συγκεκριμένος συνελήφθη την Τετάρτη σε σπίτι όπου διέμενε στη Χίο από αστυνομικούς του νησιού, χάρη σε πληροφορίες από αρμόδιες υπηρεσίες.

Στην κατοχή του βρέθηκαν ένα πιστόλι, φυσίγγια, καθώς επίσης πλαστή ταυτότητα και δίπλωμα οδήγησης Ιταλίας.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί όπλων και πλαστογραφία.

Ο άνδρας φέρεται να αποτελεί μέλος ομάδας του τουρκικού οργανωμένου εγκλήματος με την κωδική ονομασία «Γεράκια», που εμπλέκεται σε υποθέσεις εκβιασμών και διακίνησης ναρκωτικών.

Αρχές του έτους η τουρκική αστυνομία πραγματοποίησε δύο επιχειρήσεις – σκούπα, στις οποίες έδωσε την ονομασία «Κελί», συλλαμβάνοντας δεκάδες μέλη της συγκεκριμένης οργάνωσης.

Ανάμεσα σ’ αυτούς και ο φερόμενος ως αρχηγός της συμμορίας, που εμφανίζεται να διατηρεί φιλικές σχέσεις με τον ηγέτη του εθνικιστικού κόμματος της Τουρκίας Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί και η ΕΥΠ, ενώ οι αστυνομικοί που διεξάγουν την έρευνα σαρώνουν τις επαφές του συλληφθέντα προκειμένου να δουν με ποια άτομα ήρθε σε επαφή και τι έκανε στο νησί του Αιγαίου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις