Πέντε φορές έχει πιαστεί να οδηγεί μεθυσμένος. Σε κρίσιμη κατάσταση το ζευγάρι που παρέσυρε στη Θέρμη . Ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για το αν θα προφυλακιστεί.

Στην 3η ανακρίτρια Θεσσαλονίκης οδηγήθηκε για να απολογηθεί ο 46χρονος που οδηγούσε μεθυσμένος και την περασμένη Τετάρτη παρέσυρε στη Θέρμη ένα ζευγάρι με το 2 ετών παιδί τους που περπατούσαν στην άκρη του δρόμου.

Το ζευγάρι , ένας   37χρονος άνδρας και η 34χρονη σύζυγος του, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπαγεωργίου, ενώ το 2χρονο παιδάκι τους είναι εκτός κινδύνου σε απλή κλίνη στο ίδιο νοσοκομείο. Η 34χρονη μάλιστα που ήταν 5 μηνών έγκυος στο δεύτερο παιδί της, έχασε το έμβρυο καθώς διαπιστώθηκε ότι ήταν νεκρό μετά το τροχαίο και οι γιατροί προχώρησαν σε επέμβαση και της το «πήραν».

Ο 46χρονος διώκεται σε βαθμό κακουργήματος για «επικίνδυνη οδήγηση στους δρόμους από άτομο που οδηγεί όχημα, μολονότι δεν είναι σε θέση να το πράξει με ασφάλεια, εξαιτίας της κατανάλωσης οινοπνεύματος, με αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη δύο ατόμων», όπως επίσης για «σωματική βλάβη από αμέλεια κατά συρροή».

Όπως είπε στον εισαγγελέας «είχε πιεί ένα ποτήρι τσίπουρο», ενώ ανέφερε ότι εργάζεται με τη μητέρα του σε συνεργείο καθαρισμού. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο μετρήσεις στις οποίες υπεβλήθη (με τη μέθοδο της αιμοληψίας) «έδειξαν» ότι στο αίμα του βρέθηκε αλκοόλ πάνω από τα επιτρεπτά όρια και συγκεκριμένα φέρεται να ήταν 0,64 και 0,75 mg/l, αντίστοιχα.

Αυτή πάντως ήταν η πέμπτη φορά που συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος. Οι άλλες τέεσερις φορές που πιάστηκε να οδηγεί μεθυσμένος ήταν: πρώτη φορά το 2007 και τελευταία το 2020. Μάλιστα, το 2014 του αφαιρέθηκε το δίπλωμα για 90 μέρες και το 2017 για 180. Το ζήτημα είναι ότι ο νόμος ορίζει πως για την οριστική αφαίρεση του διπλώματος θα πρέπει ο οδηγός να βρεθεί (σε βαθμό πλημμελήματος) με αλκοόλ πάνω από 0,5 για δύο φορές, εντός διετίας. Στον συγκεκριμένο οδηγό του πήγε μία πάνω από το όριο και μία κάτω, εντός της διετίας, οπότε γλύτωσε την οριστική αφαίρεση του διπλώματος , με την οποία θα γλύτωνε το ζευγάρι και το αγέννητο μωρό τους.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr , ο 46χρονος δεν είναι η πρώτη φορά που προκαλεί τροχαίο με παράσυρση πεζού οδηγώντας μεθυσμένος! Το 2020, φέρεται να είχε πιάσει τιμόνι υπό την επήρεια αλκοόλ και παρέσυρε μια 77χρονη στην Καλαμαρία, τραυματίζοντάς την!

Μετά την απολογία του σήμερα, ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφασίσουν αν θα τον προφυλακίσουν.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις