Την ικανοποίηση τους για την προφυλάκιση του 46χρονου οδηγού εξέφρασαν οι συγγενείς του ζευγαριού που δίνουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή μετά το τροχαίο με την παράσυρση τους.

Και ενώ οι γονείς, ο 37χρονος και η 34χρονη νοσηλεύονται στη ΜΕΘ μετά τον σοβαρό τραυματισμό τους από τον 46χρονο που οδηγούσε μεθυσμένος και τους παρέσυρε ενώ περπατούσαν στην άκρη του δρόμου στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, το 2 ετών παιδί τους που ήταν μαζί τους και είχε χτυπήσει ελαφρά πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Το παιδί βρίσκεται πλέον στο σπίτι του παππού και της γιαγιάς του και σύμφωνα με το οικογενειακό του περιβάλλον, ακόμα δεν έχει καταλάβει τι έχει συμβεί στη μητέρα και στον πατέρα του.

Οι συγγενείς του παιδιού εκφράζουν πάντως την ικανοποίησή τους για το γεγονός ότι οδηγός του αυτοκίνητου κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και θα εγκλειστεί στις φυλακές Λάρισας.

Για το σοκαριστικό τροχαίο στη Θέρμη που άφησε πίσω του βαριά τραυματισμένο τον 37χρονο πατέρα και την 34χρονη έξι μηνών έγκυο μητέρα, που έχασε το βρέφος της, μίλησε στο newsit.gr ο θείος του 2 ετών γιου του ζευγαριού.

«Το παιδί είναι καλά και τώρα βρίσκεται στο σπίτι του παππού και της γιαγιάς. Θα είμαστε όλοι δίπλα του για να μην καταλάβει τη δυσκολία της κατάστασης. Και ευτυχώς ακόμα δεν έχει καταλάβει τίποτα. Οι γονείς του δίνουν τη μάχη τους και ελπίζουμε όλα να πάνε καλά. Το θετικό είναι ότι ο δράστης προφυλακίστηκε σήμερα (σ.σ. 14.09.2024). Δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά», είπε ο ξάδελφος της 34χρονης μητέρας του αγοριού.

Το δίχρονο παιδάκι πήρε εξιτήριο το μεσημέρι του Σαββάτου από την παιδοχειρουργική κλινική του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης όπου νοσηλευόταν.

Την ίδια στιγμή οι γονείς παραμένουν διασωληνωμένοι, στη ΜΕΘ δίνοντας μάχη για τη ζωή τους στο «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο της συμπρωτεύουσας.

Στο μεταξύ νωρίτερα το μεσημέρι προφυλακίστηκε με ομόφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα ο 46χρονος οδηγός, που παρέσυρε τους γονείς και το παιδάκι στη Θέρμη ενώ περπατούσαν στην άκρη του δρόμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 46χρονος στην απολογία του φέρεται να ισχυρίστηκε ότι δεν ήξερε την επικινδυνότητα της στροφής και του δρόμου όπου έγινε η παράσυρση, καθώς και ότι είχε πιει ένα ποτήρι τσίπουρο κι ότι πήγαινε για ψώνια. Επίσης είπε ότι δούλευε με την μητέρα του σε συνεργείο καθαρισμού.

Δείτε το βίντεο του thestival.gr από την αποχώρηση του κατηγορούμενου στην ανακρίτρια 

Η δίωξη που του ασκήθηκε είναι σε βαθμό κακουργήματος για «επικίνδυνη οδήγηση στους δρόμους από άτομο που οδηγεί όχημα, μολονότι δεν είναι σε θέση να το πράξει με ασφάλεια, εξαιτίας της κατανάλωσης οινοπνεύματος, με αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη δύο ατόμων», όπως επίσης για «σωματική βλάβη από αμέλεια κατά συρροή».
Με ανακοίνωσή της η ΕΛΑΣ τονίζει ότι ο 46χρονος είχε εμπλακεί και παλαιότερα άλλες τέσσερις φορές πριν από την τελευταία της περασμένης Τετάρτης σε παραβάσεις που σχετίζονται με την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.

Μάλιστα, όπως δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ, ο ξάδερφος της 34χρονης, ο 46χρονος κατηγορούμενος τον Φεβρουάριο του 2020 είχε παρασύρει με το αυτοκίνητό του μία 79χρονη στην περιοχή της Καλαμαριάς, οδηγώντας πάλι μεθυσμένος.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook