Η «Νάλα» είναι το μοναδικό σκυλί στη χώρα μας που έχει λάβει ειδική εκπαίδευση στο εξωτερικό ως ναυαγοσώστης.

Την περασμένη Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου ένας 77χρονος άνδρας στην παραλία των Καμένων Βούρλων παραλίγο να πνιγεί αλλά χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της Νάλα και του ιδιοκτήτης της, ο ηλικιωμένος σώθηκε, σύμφωμα με το ρεπορτάζ του LamiaReport.


Ο 77χρονος, είχε πιεί πολύ νερό και ήταν αναίσθητος. Αμέσως του πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες και ευτυχώς κατάφεραν να τον επαναφέρουν στη ζωή και να τον παραδώσουν τους διασώστες του ασθενοφόρου, που τον μετέφερε στο νοσοκομείο Λαμίας, όπου ο 77χρονος νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Η Νάλα είναι ένας Γερμανικός Ποιμενικός που έχει εκπαιδευτεί σε ειδική σχολή στο εξωτερικό, γιατί ο ιδιοκτήτης του Γιώργος Παπαγεωργίου είναι και ο ίδιος διασώστης για πολλά χρόνια.

Η «Νάλα» είναι ο μοναδικός εκπαιδευμένος σκύλος σε θαλάσσια διάσωση στην Ελλάδα.


Ιδιοκτήτης του σκύλου- ναυαγοσώστη είναι ο Λαμιώτης Γιώργος Παπαγεωργίου, που διαμένει στην Αθήνα, είχε έρθει στα Καμένα Βούρλα μαζί με τον σκύλο του για να δει τον φίλο του Δημήτρη Λυμπερόπουλο και μαζί έσωσαν με τη βοήθεια της «Νάλα», τον 77χρονο.

Στο βίντεο του LamiaReport, που ακολουθεί, οι δύο φίλοι περιγράφουν πως έγινε η διάσωση του 77χρονου και βλέπουμε τον σκύλο ναυαγοσώστη σε δράση να κάνει θαλάσσια διάσωση με “θύμα” τον εκπαιδευτή του.

Δείτε το βίντεο με τη “Νάλα” σε δράση:

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook