Ισχυρά καιρικά φαινόμενα αναμένονται και σήμερα, Παρασκευή με τους μετεωρολόγους να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για ισχυρές καταιγίδες και μπουρίνια, όπως αυτό στο φαράγγι της Σαμαριάς.

H έντονη αστάθεια του καιρού χαρακτηρίζει τη σημερινή μέρα σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη που κάνει λόγο για πυρήνες καταιγίδων που θα εκδηλωθούν κατά την διάρκεια της μέρας.

Όπως επισήμανε ο μετεωρολόγος του OPEN οργανώνονται “πυρήνες καταιγίδων” μέσα στο Ιόνιο, κυρίως κοντά στην Κέρκυρα, τους Παξούς και πιο Βόρεια, οι οποίοι τις αμέσως επόμενες ώρες θα εμφανίσουν μία μετατόπιση προς τα Νότια και θα απασχολήσουν θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές προς τη Δυτική Ελλάδα.

«Μέχρι το βράδυ θα έχουμε περάσματα από βροχές και ισχυρές καταιγίδες στις εν λόγω περιοχές.» τόνισε.
Στα πιο Ανατολικά τμήματα της χώρας θα οργανωθούν επίσης κάποιες καταιγίδες.

Στα ανατολικά θα οργανωθούν επίσης καταιγίδες, στην ανατολική Θεσσαλία, την περιοχή της Χαλκιδικής και τις Σποράδες.

Ο μεγαλύτερος όγκος νερού από βροχές αναμένεται στα δυτικά τμήματα, προς το Ιόνιο, τα παράλια της Πελοποννήσου και τη δυτική Στερεά, ενώ προς τις βραδινές ώρες μπορεί να φτάσουν μέχρι και την Κρήτη. Κυρίως θα πληγούν οι περιοχές που είναι κοντά στη θάλασσα και κοντά στα βουνά.

Από αύριο, Σάββατο, το κύμα άστατου καιρού περιορίζεται καθώς οι βοριάδες θα κυριαρχήσουν στο Αιγαίο και θα δημιουργήσουν μια πιο ευσταθή ατμόσφαιρα.

Μαρουσάκης για τον καιρό της Αττικής
Στην Αττική δεν αναμένονται έντονα φαινόμενα, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι τους 28 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται κάποιες μπόρες και καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι τους 24.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες
Η αυριανή ημέρα μπορεί να ξεκινήσει με βροχές, ωστόσο η αστάθεια θα αρχίσει να εκτονώνεται και η Κυριακή θα είναι μια ημέρα με πιο ήπιες καιρικές συνθήκες, και αν υπάρξουν φαινόμενα θα είναι το απόγευμα στο εσωτερικό του ηπειρωτικού κορμού και σε ορεινές και ημιορεινές εκτάσεις.

Καλός θα είναι ο καιρός μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, δροσιά. Ωστόσο, στη συνέχεια θα περάσει ακόμη ένα κύμα αστάθειας.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη

Ισχυρά καιρικά φαινόμενα αναμένονται και σήμερα, Παρασκευή σύμφωνα με την πρόγνωση και του μετεωρολόγου Γιώργο Τσαρταφύλλια που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για πέντε περιοχές της χώρας, στις οποίες “μπορεί να προκληθούν προβλήματα όπως αυτά στο φαράγγι της Σαμαριάς”.

Οι περιοχές που αναμένονται σήμερα ισχυρές καταιγίδες, είναι στη Θεσσαλία, κυρίως στα Τρίκαλα και την Καρδίτσα, στη Φθιώτιδα, στην Πιερία, στην Κοζάνη αλλά και στα νησιά του Ιονίου. Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι οι τοπικές φθινοπωρινές καταιγίδες είναι δύσκολο να προβλεφθούν.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook